• 2022 05 wpwerchter banner
  • Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Veilig fietsen in Rotselaar dankzij Interleuven

Op woensdag 3 maart werd in Rotselaar een nieuw stuk fietssnelweg geopend. Het gaat om het stuk tussen de Abdijlaan en het station van Rotselaar, goed voor bijna 2 kilometer extra fietsplezier. Dit nieuwe stuk maakt deel uit van de fietssnelweg F25 die de stations van Aarschot en Leuven met elkaar zal verbinden.

Lees meer

Waalse politiezones op bezoek in trainingscentrum Goetsenhoven

Donderdag 4 februari brachten de afgevaardigden uit enkele Luikse politiezones een bezoek aan het trainingscentrum in Goetsenhoven. Drie zones, vertegenwoordigd door hun burgemeesters, korpschefs en monitoren kwamen alle faciliteiten eens van dichtbij bekijken. Vanaf april 2021 zullen ook zij waarschijnlijk een gebruiksovereenkomst aangaan voor het trainingscentrum.

Lees meer

De Digital Citypole

Op de Beheerraad van het Wetenschapspark Arenberg werd in het najaar de ambitie uitgesproken om de graad van innovatie in het Park op een flink hoger niveau te tillen en daar ook de middelen voor te gaan voorzien.

Dit is echt een ‘must’ want laten we eerlijk zijn, een Wetenschapspark met vandaag nauwelijks oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens komt erg ongeloofwaardig over en dit zeker wanneer je als Stad Leuven de innovatieprijs 2020 in de wacht hebt gesleept.

Interleuven was dan ook graag ‘host’ als belangrijke actor in het realiseren van de ‘Burgemeestersconvenant’ voor de eerste demo van de Digital Pole met de er aan gekoppelde satelliet oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens.

De nieuwe ambities van het Wetenschapspark sluiten naadloos aan bij de doelstellingen die Interleuven op het nieuwe bedrijvenpark te Keiberg-Vossem zoekt te realiseren d.m.v. een door Vlaanderen ondersteund en gesubsidieerd SELFIE project.

Lees meer

Toolbox CIRCULER

Hoe zullen onze Vlaamse bedrijventerreinen er in de toekomst uit gaan zien? Wat dacht u van een ‘circulair bedrijventerrein’?

Op donderdag 10 december werd de toolbox voor (her)ontwikkeling van circulaire bedrijventerreinen voorgesteld aan een breed publiek van lokale besturen en ontwikkelaars tot bedrijven en bewoners van bedrijventerreinen.

Lees meer

Groepsaankoop 360°-beelden en 3D-puntenwolk

Vanaf maandag 9 november 2020 kun je in het werkingsgebied van Interleuven twee speciale wagens met 360°-camera’s spotten. Deze wagens van de Nederlandse firma Cyclomedia verzorgen de komende jaren mobile mapping in Oost-Vlaams-Brabant.

Lees meer

Meer artikelen...