• 20160906 See2do copy2

  • BannerBedrijfspercelen1130x225

  • Banner WEB metpelikaan 1130x228B

Gemeenten willen aantrekkelijker vestigingsklimaat in Zuidoost Hageland

Binnen de Taskforce Spitsregio Leuven werd een actieplan ‘versterkt streekbeleid’ opgemaakt. De lokale besturen willen - onder meer - werken aan een concurrentieel, aantrekkelijk vestigingsklimaat om bedrijven aan te trekken en te houden en in Zuidoost Hageland. Het initiatief komt voort uit een werkgroep met vertegenwoordigers van de gemeenten Hoegaarden, Tienen, Glabbeek, Kortenaken, Linter, Landen, Zoutleeuw, Geetbets en de partners Interleuven, VOKA, POM en de provincie Vlaams-Brabant.

Lees meer

GIS-opleidingen voor lokale besturen in het najaar 2017

Het Geografisch InformatieSysteem (GIS) wordt voor lokale besturen hoe langer hoe meer een onmisbaar werkinstrument. Om u op weg te zetten met het gebruik van geografische gegevens en GIS binnen uw organisatie, organiseert GIS Vlaams-Brabant in het najaar enkele opleidingen die volledig zijn afgestemd op lokale besturen.

Inschrijven

Lees meer

Gezamenlijke goedkeuring klimaatactieplannen van 18 gemeenten

Eind juli kregen 18 Vlaams-Brabantse gemeenten, waarvan 10 uit het arrondissement Leuven, een officiële goedkeuring van Europa voor hun klimaatactieplan. Dit brengt het totaal op 54 besturen uit onze provincie. In de klimaatplannen beschrijven de gemeenten de acties die ze zullen ondernemen om tegen 2020 de CO2-uitstoot op hun grondgebied met minstens 20% te verlagen.

Lees meer

Jaarverslag 2016 goedgekeurd

De Algemene Vergadering van Interleuven keurde op 14 juni 2017 het jaarverslag 2016 goed.

Het activiteitenverslag, het financieel jaarverslag en de jaarrekening kan u hier inkijken.

Zomerse milieunieuwsbrief

Met de zomervakantie voor de deur presenteert de intergemeentelijke milieudienst u nog een interessante nieuwsbrief. Deze editie staat volop in het teken van klimaat, niet alleen onze eigen projecten komen aan bod maar we zetten ook heel wat acties uit onze gemeenten in de kijker.

Lees meer

Meer artikelen...