• Solveld Banner
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Nieuwe innovatieprijs vernoemd naar Jan Callewaert

Interleuven, Stichting Leuven.Inc, KU Leuven Research & Development en de stad Leuven hebben de Jan Callewaert Innovation Award in het leven geroepen. De prijs zal toegekend worden aan een jonge ondernemer die zich onderscheidt in het domein van mobiele-data-technologieën.

Lees meer

Verslag inwandeling Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Voor dag en dauw stonden in Attenhoven al een 20-tal pelgrims startensklaar voor de groepstocht o.l.v. het Bedevaartcomité van Attenhoven. Een uur later, om 7 uur, vertrok ook de groepstocht o.l.v. Pasar Tremelo-Baal in de voetsporen van hun bekendste inwoner pater Damiaan.

Lees meer

TERTS Slotconferentie - 14 maart 2022

Na vier jaar loopt het TERTS-project op zijn einde. Op maandag 14 maart worden de resultaten voorgesteld, staan we stil bij de struikelblokken en werpen we een blik op de toekomst. Iedereen is welkom op deze slotconferentie in het BMCC in Brugge.

Lees meer

Event: inwandeling Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Wandel de pelgrimsroutes vanuit Herselt, Diest, Attenhoven en Tremelo officieel mee in. Dit in de voetsporen van onze voorouders, maar ook van Hagelandse heiligen Pater Damiaan en Jan Berchmans, patroon van de scholieren. Enige tijd geleden gingen we tijdens verschillende projectcafés, samen met enthousiaste inwoners, op zoek naar de mooiste én veiligste routes naar Scherpenheuvel. Deze perfectioneerden we i.s.m. de gemeenten en partnerorganisaties.

Lees meer

Aankoopcentrale duurzame voertuigen "Gestroomd" geeft gas

De wetgever voorziet de komende jaren een snelle omschakeling binnen het Belgisch wagenpark van fossiele brandstoffen naar elektrisch aangedreven voertuigen. Het spreekt voor zich dat lokale besturen een voorbeeldfunctie hebben binnen deze omschakeling. Om de besturen hierbij te ondersteunen, hebben de Vlaamse streekintercommunales het initiatief genomen om een aankoopplatform te starten voor elektrische dienstvoertuigen. 

Lees meer

Meer artikelen...