• 2023 06 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Huis van het Kind geopend in Rotselaar

Dinsdag 16 mei 2023 werd het Huis van het Kind in Rotselaar feestelijk geopend. Een huis waar Kind & Gezin, Kind & Preventie, Wiegwijs en de gemeentelijke medewerkers hun dienstverlening aan gezinnen zullen aanbieden. Voor de gelegenheid kwamen de leerlingen van twee lokale klasjes alvast een kijkje nemen.

Lees meer

Interleuven ondersteunt lancering Vastgoedinformatieplatform

Het proces om informatie te verzamelen voor de verkoop van vastgoed is verbrokkeld en administratief tijdrovend voor zowel aanvragers als lokale besturen. De gemeenten, in samenwerking met VVSG, vastgoedsector (CIB en FedNot) en de Vlaamse regering, willen daar samen verandering in brengen. 

Lees meer

Bijenplan voor Tremelo

Bijen zijn van levensbelang voor de bestuiving van bloemen, planten, bomen en landbouwgewassen. Daarom ging de gemeente Tremelo de voorbije twee jaar aan de slag voor het opstellen van een bijenplan. Hierbij werkte de gemeente samen met Regionaal Landschap Noord-Hageland, Natuurpunt en Interleuven en kreeg ze financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant. Dit plan zal gebruikt worden door alle gemeentediensten om bijvriendelijk te handelen.

Lees meer

Wandelevent: Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Na het succes van vorig jaar trekken we op 1 mei opnieuw het jaarlijkse bedevaartseizoen op gang met een wandelevenement. Wandel in de voetsporen van pater Damiaan richting de basiliek. Deze wandeling, veelal langs onverharde paden, brengt je na 34 km in Scherpenheuvel. De route start in Tremelo aan het Damiaanmuseum en is bewegwijzerd. Je kan ze ook volgen via een wandel-gps of wandel-app op je smartphone.

Lees meer

Meer artikelen...