• 2023 10 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

De verwezenlijkingen van ad hoK: het eerste evaluatieverslag

Sinds de lancering op 29 november 2018 werd al een behoorlijk traject met het Huis voor OmgevingsKwaliteit, ad hoK, afgelegd. Om deze dienstverlening te optimaliseren en kwalitatief hoogstaand te houden, werd de werking van de afgelopen jaren onder de loep genomen. Het evaluatieverslag analyseert enerzijds de ingewonnen data van de startjaren. Anderzijds worden hierin zowel bevindingen van de betrokken lokale besturen als de experten samengebracht.

Lees meer

Preventiedienst Interleuven trapt opleidingsreeks hoogwerker op gang

Veilig werken met een hoogwerker, ook daarin ondersteunen we onze besturen. Op 3 oktober 2022 gaf de preventiedienst van Interleuven de aftrap van haar opleiding hoogtewerker. Over een periode van 4 weken zullen er dagelijks opleidingen gegeven worden. Goed voor 20 opleidingsdagen en 160 werknemers van onze aangesloten besturen die zowel in theorie als in praktijk veilig leren omgaan met een hoogwerker. 

Lees meer

Officiële inhuldiging ITG

Op vrijdag 16 september is het intergemeentelijke trainingscentrum voor de politie in Goetsenhoven (ITG) officieel ingehuldigd. Na de afronding van de werken in het midden van de coronapandemie werd de site al vanaf september 2020 gedeeltelijk in gebruik genomen. Ondertussen vormt het ITG een locatie waar zowel Vlaamse als Waalse politiezones en andere veiligheidsdiensten alle faciliteiten vinden om geweldbeheersing te trainen.

Lees meer

Woonproject Opstreek||Bertem 3060

Interleuven is in samenwerking met de gemeente Bertem gestart met de ontwikkeling van de volgende fase van het nog vrijliggende woonuitbreidingsgebied Opstreek.

Het totale woonproject bestaat uit 72 woonentiteiten. De openbare ruimte van het project en de nutsleidingen zijn reeds afgewerkt. Vandaag worden er door Interleuven twaalf kavels te koop aangeboden.

Lees meer

Meer artikelen...