• BannerBedrijfspercelen1130x225

  • Banner website

Actieplan PBW 2019 - Opleiding: Veilig werken op hoogte

Het uitvoeren van werken op hoogte met behulp van ladders en stellingen gebeurt vaak in risicovolle omstandigheden. De voornaamste risicofactor voor personen, betrokken bij het gebruik, de montage en demontage van stellingen, is het valgevaar.

In het actieplan PBW 2019 stelde onze dienst preventie als doel om dit najaar opleidingen ‘veilig werken op hoogte’ te organiseren. 

De opleidingsdag vindt plaats in het najaar, vanaf oktober 2019. De exacte locatie wordt later meegedeeld.

Voor de kostprijs (incl. broodjeslunch) hanteren we het kostendelende principe en deze bedraagt € 100 excl. BTW.

Om praktische redenen is het aantal cursisten beperkt tot 15 personen per opleidingsdag. Omdat het aantal opleidingsdagen afhankelijk is van het aantal inschrijvingen, dient u vóór 16 september 2019 te registreren via deze link.

Lees meer

Vacature ruimtelijk planner

Kom jij het team van Interleuven versterken? Wij zijn op zoek naar een ruimtelijk planner (m/v). Spreekt de functie je aan? Solliciteer dan ten laatste op 31 augustus 2019.

Een belangrijk deel van je takenpakket bestaat uit het bieden van stedenbouwkundige ondersteuning inzake vergunningenbeleid en/of handhaving aan gemeenten. Hierbij werk je ter plaatse bij de gemeente met de ambtenaren mee aan de inhoudelijke behandeling van de omgevingsdossiers en/of aan de preventieve en reactieve omgevingshandhaving.

Je bent als projectleider verantwoordelijk voor en werkt mee aan: o.a. het opmaken van stedenbouwkundige ontwerpen en projecten, woon-, lokalisatie- en planologische studies, het opstellen van gemeentelijke ruimtelijke beleids- en visieplannen,  RUP’s, ontwerpen van publieke ruimten, ontwikkeling van bedrijventerreinen en woonprojecten. Je werkt adviserend en ondersteunend naar en voor de gemeenten van het arrondissement Leuven en woont daartoe ook de vergaderingen bij.

Lees meer

Energienetwerk roadshow van VEB op 19 september 2019

Zoveel mogelijk inspiratie opdoen op één dag: dat is het doel van de eerste 'Energienetwerk Roadshow' die VEB (Vlaams Energiebedrijf) samen met Interleuven organiseert. We starten in Leuven en een bus brengt ons naar diverse klanten en hun realisaties waar we uiteenlopende verhalen te horen krijgen. We stoppen onder meer in Geel om hun EPC-traject te bekijken en gaan nadien ook verder naar Oostrem in Herent, een organisatie voor personen met een handicap, waar ze werkten rond isolatie van dak en gevel. Ook een zonnepaneelinstallatie bij een provinciale demonstratiehoeve komt aan bod. Kortom, een dag vol hands-on tips & tricks!

Deelname aan de roadshow is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Wees er snel bij, het aantal plaatsen op de bus is beperkt. De lunch is inbegrepen. 

Programma

10:00 u. Ontvangst Interleuven (Wetenschapspark Arenberg - Gaston Geenslaan 14, 3001 Leuven)
10:15 u. Vertrek
11:15 u. Hooibeekhoeve – zonnepanelen (Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel)
12:00 u. Lunch
13:30 u. Stadhuis Geel – EPC (Werft 20, 2440 Geel)
14:30 u. Vertrek vanuit Geel
15:30 u. Oostrem – isolatie dak en gevel (Oostremstraat 26 – Herent)
16:30 u. Richting Interleuven
17:00 u. Einde

Deze roadshow richt zich in het bijzonder naar de schepenen milieu, duurzaamheid en klimaat, de schepenen openbare werken/technische dienst en de bevoegde ambtenaren.

Voor meer informatie kan u Stefan Kempeneers (Interleuven) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (VEB) contacteren.

Infosessie 'ecologisch beheer van openbaar domein' op 17 oktober

Op donderdag 17 oktober 2019 bieden Interleuven en IGO een gratis infosessie ‘ecologisch beheer van openbaar domein’ aan. De infodag is vanwege de praktische insteek in de eerste plaats bedoeld voor groenarbeiders en ploegbazen maar ook milieuambtenaren en betrokken schepenen of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De gratis infosessie vindt plaats bij Interleuven en een broodjeslunch wordt voorzien. Noteer 17 oktober dus zeker in de agenda, je kan je nu ook al inschrijven via deze link.

Het gedetailleerde programma volgt in september.

Lees meer

Meer artikelen...