• BannerBedrijfspercelen1130x225

  • Banner website

Grenzeloos ondernemen stimuleren - stappenplan en ruimtelijk datamodel

Ruimte in Vlaanderen is schaars. Heel wat gemeenten ondervinden een nijpend tekort aan oppervlakte waar (lokale) ondernemers terecht kunnen om zich te vestigen, te herlokaliseren of uit te breiden. Interleuven merkt dat in het arrondissement de zoektocht naar een geschikte locatie voor bedrijvigheid geen gemakkelijke opdracht is. Daarom kiezen sommige gemeenten ervoor om geen ‘eigen’ bedrijventerrein te ontwikkelen, hoewel ze toch meer ruimte willen voorzien voor lokale economische activiteiten. Met dit project en het boek ‘Grenzeloos Ondernemen Stimuleren – een handleiding voor intergemeentelijke bedrijventerreinen’ reikt Interleuven de gemeenten elementen aan die de realisatie op het terrein kunnen bewerkstelligen.

Lees meer

Fietssnelweg Leuven-Tienen: samenwerkingsovereenkomst voor realisatie

Samen met de gemeenten Bierbeek en Boutersem en stad Leuven ondertekende de provincie Vlaams-Brabant een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de fietssnelweg Leuven - Tienen (F24) voor de trajecten Haasrode - Korbeek-Lo en Lovenjoel - Vertrijk. De dienst gebouwen en infrastructuur van Interleuven treedt op als ontwerper.

Lees meer

Burgemeesters vragen uitbreiding treinaanbod

Het Burgemeestersoverleg Oost-Brabant vraagt aan de NMBS om in haar Vervoersplan 2017 het treinaanbod in onze regio uit te breiden, vooral in de kleine stations op de lijnen Leuven-Aarschot-Diest en Leuven-Tienen-Landen.

Lees meer

Interleuven doet mee aan 'Mijn korte ritten'

Van 1 tot 30 juni doet Interleuven mee aan de Mijn Korte Ritten-campagne.

Het doel is om gedurende de maand juni de korte verplaatsingen (minder dan 5 km) zo veel mogelijk te voet of met de fiets en dus niet met de auto af te leggen.

Lees meer

Meer artikelen...