• 2024 02 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Eerstesteenlegging Huis van het Kind in Rotselaar

Op dinsdag 28 juni 2022 werd in Rotselaar de eerste steen gelegd van het Huis van het Kind. Een huis waar Kind & Gezin, Kind & Preventie, Wiegwijs en de gemeentelijke medewerkers hun dienstverlening aan gezinnen zullen aanbieden. De eerste steen werd feestelijk gelegd door onder meer de kinderen van GBS De Straal in Rotselaar.

Lees meer

De bouwshift via het vergunningenbeleid

Voor haar masterproef ter voltooiing van haar opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke planning aan de Universiteit Antwerpen onderzocht Annemie Troosters, ruimtelijk planner bij Interleuven, de mogelijkheid om de bouwshift (deels) te realiseren door middel van het huidige vergunningenbeleid. Het onderzoek kadert eveneens binnen het strategisch project Regionet Leuven als actie uit de goedgekeurde gebiedsagenda van de hoogwaardig openbaar vervoer-corridor Leuven-Zaventem.

Lees meer

Samenaankoop voor het verwijderen van asbest

Het gebruik van golfplaten, leien en schoorsteenpijpen die asbest bevatten, was tot 1998 courant bij het optrekken van een gebouw. Door de enorme impact van asbest op het milieu en de gezondheid van de mensen is het produceren, verhandelen of (her)gebruik van asbesthoudende materialen al sinds 2001 verboden. De Vlaamse Regering heeft samen met OVAM een asbestafbouwbeleid uitgewerkt om Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken.

Lees meer

Verslag inwandeling Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Voor dag en dauw stonden in Attenhoven al een 20-tal pelgrims startensklaar voor de groepstocht o.l.v. het Bedevaartcomité van Attenhoven. Een uur later, om 7 uur, vertrok ook de groepstocht o.l.v. Pasar Tremelo-Baal in de voetsporen van hun bekendste inwoner pater Damiaan.

Lees meer

Meer artikelen...