• 20160906 See2do copy2

  • BannerBedrijfspercelen1130x225

  • Banner WEB metpelikaan 1130x228B

144 deelnemers voor opleiding 'veilig werken met vorkheftruck'

Het besturen van een vorkheftruck is een veiligheidsfunctie en houdt belangrijke risico’s in voor zowel de gebruiker als collega’s in de nabije omgeving. Ongevallen met zware letsels of met dodelijke afloop zijn vaak het gevolg van onvoldoende kennis of verkeerd gebruik van dergelijke machines. Opleiding rond het veilig werken met vorkheftrucks is dan ook noodzakelijk.

Lees meer

Save the date: Lancering ad hoK - 29 november 2018

"Een ad hoc aanpak voor ruimtelijke vraagstukken"

IGEMO, Interleuven en Haviland stellen met trots 'ad hoK - Huis voor OmgevingsKwaliteit' voor. Als verlengstuk van lokale besturen willen de streekintercommunales hun steentje bijdragen tot ruimtelijke kwaliteit in hun regio. Ad hoK heeft de missie om kwaliteit van de leefomgeving te verhogen. Het wil bijdragen tot de uitvoering van de ruimtelijke visie van lokale besturen door hen actief te ondersteunen. Dit doen we via een gelaagde aanpak die steunt op drie pijlers: adviseren, begeleiden & inspireren.

Het Huis voor omgevingskwaliteit nodigt u dan ook van harte uit voor de eerste inspiratiesessie en lancering van ad hoK op 29 november 2018 in Cinema ZED te Leuven van 9.30 tot 14.00 u. Noteer deze datum alvast in de agenda.

Lees meer

Resultaten thermografische luchtfoto’s beschikbaar

De gemeenten Boutersem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Hoegaarden, Opwijk en Tienen werken samen met Interleuven en lokale partners een natraject uit om de thermografische luchtfoto aan de inwoners voor te stellen.

Tijdens startmomenten in september maakten burgers kennis met de kaart en kregen ze een persoonlijk advies over het warmteverlies via het dak van hun woning. Vanaf nu kunnen burgers op afspraak langskomen aan het energieloket in hun gemeente. Sommige gemeenten stellen de warmtekaart ook beschikbaar via de gemeentelijke website. Het doel is door het zichtbaar maken van de warmteverliezen mensen sneller aan te zetten hun woning energetisch te renoveren.

Lees meer

Woonproject Bruul Bierbeek

Stel je kandidaat tussen 1 oktober en 15 november 2018

Interleuven is in samenwerking met de gemeente Bierbeek gestart met de ontwikkeling van de laatste fase van het nog vrij liggende woonuitbreidingsgebied Bruul in Lovenjoel. Tussen 1 oktober en 15 november kan je je kandidaat stellen voor 1 van de verschillende bouwgronden (11 in totaal).

Het woonproject bestaat in totaal uit 26 bouwgronden en woningen (gerealiseerd en verkocht door Interleuven), 21 sociale woningen door Dijledal, 2 gemeentelijke kavels en 3 private kavels. De openbare ruimte van het project en de nutsleidingen zijn afgewerkt in augustus 2018.

Lees meer

Projectcafés in het najaar

In oktober en november vinden er projectcafés voor het project 'Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel' plaats. Om het netwerk van oude bedevaartwegen terug herkenbaar te maken en het bijhorende erfgoed te ontsluiten in een online databank, hebben we jullie hulp nodig.

Lees meer

Meer artikelen...