Omgevingsvergunning voor 't Zand in Baal goedgekeurd

In Baal, deelgemeente van Tremelo, komt het belevingspark 't Zand, een sportcomplex met onder meer een gloednieuwe sporthal. Voor dit project werd nu de omgevingsvergunning goedgekeurd. De werken zullen van start gaan in het najaar van 2023 en ongeveer een jaar in beslag nemen.

De sporthal wordt gebouwd langs de Baalsebaan en je zal er er onder meer kunnen tennissen en zaalvoetballen. Bedoeling is om een hedendaagse en duurzame oplossing aan te bieden voor vrijetijdsbeleving. Binnen wordt een grote sportzaal voorzien die plaats zal geven om verschillende binnensporten te beoefenen zoals basketbal, korfbal of zaalvoetbal. Er komt ook een aparte danszaal en er wordt een kantoor- en vergaderruimte voor de dienst Vrije Tijd voorzien. Tenslotte is er ook een polyvalente zaal om het verenigingsleven een plaats te geven binnen de vrijetijdssite. Aan de voorgevel wordt dan weer hoppinpunt geïntegreerd. Het omvat een afgesloten en bewaakte fietsenstalling, een luifel als wachtplaats voor de bushalte en een publiek toilet.

Buiten worden nieuwe parkings voorzien en een fietsenstalling. Om de toegankelijkheid te optimaliseren zullen er in het buitengebied paden aangelegd worden zodat de achterliggende wijken eenvoudig per fiets of te voet bereikbaar zijn. Om het hemelwater op te vangen komt er een infiltratievoorziening in de vorm van een wadi. Het gebied rond deze wadi zal beplant worden en voorzien van zitbanken zodat deze zone kan gebruikt worden door de inwoners om te ontspannen. Er worden ook groenbuffers aangelegd om de overlast naar omwonenden zo veel mogelijk te minimaliseren. De rest van het terrein zal na participatie met de omwonenden mogelijk nog verder ingevuld worden met o.a. buitensportterreinen.

Het belevingspark is een ontwerp van de dienst Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Daarnaast zullen zij ook instaan voor de veiligheidscoördinatie en voor de werfopvolging. Voor meer info kan u met ons contact opnemen.

Bekijk ook de reportage via rob-tv.