Nieuwe kantine & tribune voor voetbalclub SC Out-Hoegaarden

Voetbalclub SC Out-Hoegaarden krijgt een gloednieuwe voetbalkantine en tribune. De huidige infrastructuur dateert immers uit de jaren 1980 en is erg versleten. Het ontwerp voor de nieuwe tribune en kantine werd gemaakt door de afdeling gebouwen & infrastructuur van Interleuven.

Ook de aanvraag voor de omgevingsvergunning werd door Interleuven opgemaakt en is ondertussen ingediend. Het openbaar onderzoek hiervoor loopt nog tot 11 februari 2023. De nieuwe infrastructuur wordt heel wat groter dan het bestaand gebouw. Er komt een nieuw gebouw met 2 bouwlagen, waarin elf kleedkamers in plaats van de huidige vier worden voorzien, een grotere kantine, een vergaderlokaal en een EHBO-ruimte. Er wordt ook een nieuwe tribune gebouwd. Door de uitbreiding zal er in de toekomst voldoende plaats zijn om de 31 ploegen en meer dan 500 leden onderdak te bieden.

De investering in het nieuwe gebouw wordt gedragen door de gemeente. Na oplevering zal SC Out-Hoegaarden de kantine huren. De start van de werken wordt voorzien na afloop van het huidige voetbalseizoen. De werfopvolging en veiligheidscoördinatie zal ook gebeuren door Interleuven. 

Bekijk ook de reportage via ROBtv.

Neem contact op met de afdeling gebouwen & infrastructuur voor meer info.