Vacature deskundige Ruimtelijke Handhaving

Interleuven is actief in de clusters ondernemen, wonen, gebouwen en infrastructuur, slimme regio, omgeving en bestuurlijke werking. We werken samen met onze vennoten en partners rond de ontwikkeling van bedrijventerreinen of woonprojecten en het ontwerp van gebouwen en infrastructuur. Ook op het vlak van ruimtelijke ordening, preventie en welzijn, milieu, onroerend erfgoed, informatieveiligheid, … bieden we ondersteuning aan onze gemeenten, OCMW’s en politiezones.

Wij zijn momenteel op zoek naar een

Deskundige Ruimtelijke Handhaving

Kom jij het team van Interleuven versterken?

Je functie

Als deskundige ondersteun je de lokale besturen bij de uitwerking en uitvoering van hun omgevingshandhaving, hier meer bepaald het specifieke luik van handhaving ruimtelijke ordening (RO), waarbij wij toezien op de naleving van de reglementaire en administratieve bepalingen van de omgevingsvergunningsplicht, met name de stedenbouwkundige handelingen. We zetten in op zowel een reactieve als een preventieve en proactieve aanpak.

Je neemt de rol op van verbalisant voor de jou toegewezen besturen, je onderzoekt en voert terreinbezoeken uit om de naleving van de voorschriften en regels inzake RO en omgevingsvergunningen te controleren. De opvolging van dossiers en meldingen met betrekking tot het handhavingsluik RO en het adviseren van de lokale besturen daarin maken deel uit van je takenpakket. Je werk kadert binnen de visie van het gemeentelijke handhavingsbeleidsplan. Dit kan o.a. inhouden dat je indien nodig een aanmaning, een proces-verbaal of een verslag van vaststelling opmaakt met als doel het herstel te bekomen. Op basis daarvan werk je voorstellen, adviezen en oplossingen uit.

Je staat ook in voor de administratieve taken of de opvolging ervan die tot deze functie behoren. Zoals bv. het verzamelen en registreren van opdrachten en relevante informatie, het maken van afspraken, het opmaken van verslagen en documenten, evenals de communicatie met de betrokkenen en de opvolging van de dossiers en de gemaakte afspraken.

Je staat in nauw contact met o.a. de diensten RO en milieu, de omgevingsambtenaren, de gemeentelijke toezichthouders, de burgemeester en schepenen, …  van de lokale besturen.

Je werkt samen en vindt afstemming bij je collega’s van het team RO van Interleuven en in een geïntegreerde aanpak van de omgevingshandhaving werk je eveneens samen met je collega’s toezichthouders milieu van het milieuteam van Interleuven  Daarnaast kan je ook meewerken aan de diverse andere opdrachten die binnen de materie van de ruimtelijke ordening kaderen.

Je profiel

  • Je bent houder van een diploma hoger onderwijs of universitair, genoot een bijkomende opleiding ruimtelijke planning en stedenbouw of je hebt een juridische achtergrond met kennis inzake of affiniteit met de wet- en regelgeving inzake stedenbouw en ruimtelijke ordening, of je hebt relevante gelijkwaardige ervaring opgebouwd.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
  • Je bent in staat om zelfstandig en in teamverband te werken en je bent flexibel inzetbaar in diverse projecten.
  • Je beheerst het Nederlands uitstekend.
  • Je sterkte om situaties en problemen te analyseren en te rapporteren is zeker een pluspunt. 
  • Je kan bemiddelend, oplossingsgericht en verbindend je rol tussen de diverse actoren invullen.

Wij bieden je

  • Een gevarieerde functie in een dynamische omgeving, binnen een team waar je kan rekenen op professionele ondersteuning.
  • Een contract van onbepaalde duur met een wedde in overeenstemming met kennis en opgedane ervaring ter zake. 
  • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, aanvullende pensioenverzekering, hospitalisatieverzekering, … 
  • Een glijdend uurrooster in een 38u week, telewerkmogelijkheden en de beschikking over de nodige middelen voor flexibele werkplekken dragen bij in ons streven naar een goede balans werk/privé. 

Solliciteren

Als deze vacature je aanspreekt en je aan de voorwaarden voldoet, stuur dan je sollicitatiebrief met CV aan Brigitte Van Calster (personeelsdienst t 016 28 42 49), via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar Brouwersstraat 6 te 3000 Leuven.