Groepsaankoop Interleuven herbruikbare stoffen mondmaskers: gemeentebesturen zeer tevreden over kwaliteit en leveringstermijnen

De druk is groot bij de lokale besturen om hun bevolking zo snel mogelijk te voorzien van mondmaskers. Interleuven heeft daarom samen met collega-intergemeentelijke vereniging Haviland in sneltempo een groepsaankoop op poten gezet. In deze aankoop van herbruikbare stoffen mondmaskers, fungeert Haviland middels een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking tevens als een aankoopcentrale voor geïnteresseerde vennoten van Interleuven. Zes lokale besturen hebben samen een totaal van 108.000 kwalitatieve mondmaskers aangekocht en de laatste levering heeft reeds vrijdag 22 mei 2020 plaatsgevonden.

Op basis van de gunningscriteria werden 2 leveranciers gekozen en werden de bestellingen geplaatst. 

 Kwaliteit boven snelheid

Uit het uitgebreide marktonderzoek blijkt dat de prijzen fors gedrukt worden vanaf 100.000 exemplaren. De prijs-kwaliteitsverhouding stond bij de keuze van de leveranciers voorop, net als de minimum productiecapaciteit van 100.000 mondmaskers per week. Door deze  leveringszekerheid en de doorgedreven kwaliteitscontrole hebben we alle verwachtingen kunnen inlossen. Alle deelnemende gemeenten hebben ook hun dankbaarheid getoond voor dit uitzonderlijk aanbod.

Verdere verdeling

De deelnemende gemeenten zijn verantwoordelijk voor de verdere verdeling van de mondmaskers. De mondmaskers worden geleverd met een bijsluiter die haarfijn uitlegt hoe je een mondmasker veilig aan- en uitdoet, hoe lang je het mag dragen, hoe je het kan wassen, enz. De mondmaskers bestaan uit verschillende lagen dichtgeweven stof van 100% katoen. Er kan een filter in geplaatst worden. Ze zijn herbruikbaar en kunnen volgens de voorschriften verschillende keren gewassen worden op 60°.