Uitbreiding school De Polder Hoegaarden

In Hoegaarden breidt de Gemeentelijke Basisschool (GBS) uit aan de Polder in de Kloosterstraat. De dienst gebouwen en infrastructuur van Interleuven stelde een ontwerpdossier op en de gemeenteraad keurde de organisatie van een open aanbesteding goed.

Voor de uitbreiding worden er enkele leegstaande gebouwen afgebroken.

Het nieuwe schoolgebouw krijgt op het gelijkvloers 1 klas, een leraarslokaal en het nodige sanitair dat ook rechtstreeks bereikbaar is vanaf de speelplaats. Verder bevindt er zich een technisch lokaal en berging. Op de eerste verdieping worden er nog 2 klassen voorzien. Op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd.

Speeltoestel

Tussen het bestaande en nieuwe schoolgebouw wordt een nieuwe speelplaats aangelegd in waterdoorlatend materiaal. Er worden op de speelplaats een speeltoestel en enkele bomen voorzien. Onder de nieuwbouw komt een overdekte speelplaats en een vuilnisberging.

De bestaande school wordt ook beperkt verbouwd zodat er een rechtstreekse doorgang komt vanaf de nieuwe speelplaats naar de hoofdinkomhal.

Voor het nieuwe gebouw komen er opnieuw parkeerplaatsen voor de school met aangepaste parkeerplaats voor mindervaliden. Voor de speelplaats wordt een zone afgebakend voor fietsenstallingen, hier wordt de verharding vervangen door waterdoorlatend materiaal.

Schooljaar 2021-2022

Het nieuwe gebouw zou vanaf schooljaar 2021-2022 in gebruik worden genomen. In totaal zullen er 150 kinderen les krijgen in De Polder.

Meer weten over dit project of kampt een GBS in jouw gemeente ook met plaatsgebrek en wil je de mogelijkheden bekijken? Contacteer ons.