DSI - Digitale Stedenbouwkundige Informatie

DSI is een Vlaams uitwisselingsplatform voor Digitale Stedenbouwkundige Informatie, waar alle geldende verordenende ruimtelijke plannen en bijhorende voorschriften worden gebundeld. DSI-deelname en digitalisatie van gemeentelijke plannen op GRB-ondergrond, zorgen ervoor dat RO-werk efficiënter kan, zeker bij het genereren van vastgoedinformatie.

Bovendien is het voor gemeenten sinds de zomer van 2018 een wettelijke verplichting om hun ruimtelijke plannen DSI-conform aan te maken. Vanaf de instap worden nieuwe plannen op DSI geplaatst en vervallen de richtlijnen van het plannenregister, plancompensaties en DigiRUP.

De gemeenten/steden Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Herent, Keerbergen, Kortenberg, Lubbeek, Oud-Heverlee, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Wezembeek-Oppem, Zoutleeuw zijn al DSI-conform. Interleuven ondersteunt momenteel nog de gemeenten Huldenberg, Linter en Tremelo.

Heeft uw gemeente voor het DSI-conform maken van de plannen onvoldoende tijd of expertise? 4 van onze GIS-medewerkers volgden het opleidingstraject en zetten ondertussen al één of meerdere gemeenten op het DSI-platform. Daarnaast zijn ze specialist in het inpassen van deze plannen op de GRB-percelenkaart. Contacteer ons voor meer informatie en voor een ondersteuning op maat.