• 2024 02 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Uncategorised

Interleuven werkt aan het bedrijventerrein van de toekomst

Op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem realiseert Interleuven in samenwerking met de gemeente Tervuren een kwaliteitsvol en duurzaam bedrijventerrein. Een aspect hiervan is een duurzaam en collectief waterbeheer. Onlangs was het proefproject 'Water voor Later' het onderwerp van een korte reportage.

Lees meer

Jaarverslag 2020 goedgekeurd

Op de Algemene Vergadering van Interleuven op 16 juni 2021 werd het jaarverslag 2020 goedgekeurd. Het jaarverslag kan u inkijken en is terug te vinden op deze website onder Publicaties.

Streekintercommunales starten aankoopcentrale duurzame voertuigen

De gezamenlijke aankoop van (elektrische) voertuigen is een gewaardeerde dienstverlening, die lokale besturen ontzorgt en de nodige besparingen oplevert. Om hun besturen tegemoet te komen, starten de 11 Vlaamse streekintercommunales daarom een nieuwe aankoopcentrale duurzame voertuigen. Door samen te werken garanderen de streekintercommunales de nodige schaal binnen deze nieuwe dienstverlening. Hun verwevenheid met de lokale besturen verzekert ook de nodige nabijheid en betrokkenheid. IGEMO, streekintercommunale van de regio Rivierenland (oftewel het arrondissement Mechelen) zal binnen deze dienstverlening een overkoepelende rol op zich nemen.

Lees meer

Wat met werknemers die al gevaccineerd zijn?

Sciensano heeft op haar website een update geplaatst met informatie over wat te doen bij mensen die gevaccineerd zijn. Hieronder de belangrijkste elementen daarvan die ook van toepassing zijn voor werknemers.

De eerste gegevens van grootschalig gebruik van COVID-19-vaccins in diverse landen tonen aan dat de verschillende merken van de vaccins een erg groot effect hebben op het voorkomen van hospitalisaties en ernstige ziekte. En ook al is er toenemende evidentie dat werknemers die gevaccineerd zijn het virus niet meer zouden kunnen overdragen toch bestaat er over dat laatste momenteel nog onvoldoende zekerheid.

Zolang de vaccinatiegraad in risicogroepen nog laag ligt, betekent dit dus dat er voorlopig geen uitzonderingen op de algemene voorzorgsmaatregelen (masker, afstand,...) en op de quarantainemaatregelen toegestaan kunnen worden voor gevaccineerde werknemers.

Bestaande voorzorgsmaatregelen blijven.

Geen enkel vaccin beschermt 100%. Personen die gevaccineerd zijn en mogelijke symptomen van COVID-19 vertonen, moeten daarom nog altijd getest worden met een PCR-test of sneltest. Indien de test positief is, moet de werknemer in isolatie gaan en wordt contactopvolging gestart.

Pas als meer dan 70% à 80% van de bevolking is gevaccineerd, zal er meer controle zijn over het virus en de verspreiding ervan.  Aan de hand van de stijgende vaccinatiegraad zullen wel reeds een aantal versoepelingen mogelijk worden. Maar  momenteel moet je dus de coronamaatregelen blijven volgen, zowel voor je eigen veiligheid als die van de anderen.

Laat je vaccineren