Gratis webinar ‘Wat kan de WaterAtlas voor jou doen?’ – 14 september 2023

Midden maart werd een interactieve kaarttool beschikbaar die het potentieel van alternatieve waterbronnen voor verschillende toepassingen identificeert. Wateratlas.be maakt de match tussen een lokale alternatieve waterbron en een lokale watervraag.

Een gratis webinar op donderdag 14 september van 13u00 tot 14u00 laat in een uurtje zien wat de WaterAtlas voor jouw organisatie kan betekenen. 

Vlaanderen WaterProof verheldert eerst wat de WaterAtlas precies is, en hoe die tot stand is gekomen. Dan overloopt men de verschillende opties in de kaarttool. De focus van het webinar ligt op praktische use cases waarbij de tool je kan helpen.

Programma van het webinar:

  • Intro: Waarom werd de WaterAtlas ontwikkeld?
  • Korte toelichting: Wat is de WaterAtlas? 
  • Demonstratie van de tool met realistische use cases: ontdek wat de WaterAtlas voor jou kan doen
  • Outro
  • Live Q&A

Stuur je concrete vragen en cases gerust op voorhand in via het inschrijfformulier.

Wat is de WaterAtlas?

Waar is er veel watervraag, en tegelijkertijd ook geschikt aanbod? Dat is de vraag die de WaterAtlas beantwoordt. Wateratlas.be schat vraag en aanbod (m³) per jaar in per type waterbron en toepassing.  Waar die elkaar ontmoeten, zit er een hotspot, en dus een groot potentieel voor wateruitwisseling.

Zes potentieelkaarten zijn beschikbaar. Het gaat telkens om uitwisseling van hemelwater of gezuiverd afvalwater met ofwel grootverbruikers uit industrie en diensten, landbouw en huishoudens (collectief niveau).

Voor wie is de WaterAtlas?

De WaterAtlas stelt watervraag- en wateraanbodkaarten publiek beschikbaar voor eindgebruikers zoals overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen, sectororganisaties en studiebureaus. Zo wijst de tool concreet het potentieel aan voor lokale en duurzame wateruitwisselingen.

De WaterAtlas is een tool ontwikkeld in opdracht van Minister Zuhal Demir binnen het traject Vlaanderen WaterProof, dat uitgevoerd wordt door VITO in opdracht van de Vlaamse overheid.