Aankoopcentrale gestroomd.be: 1 jaar succesverhaal - 1.100.000 euro aan verkregen korting

Aan de vooravond van de eerste verjaardag (°31/03/22) van de aankoopcentrale voor duurzame voertuigen Gestroomd.be nemen we de cijfers er even bij. En die zijn bijzonder rooskleurig met meer dan 1.100.000 euro aan verkregen korting!

Het afgelopen jaar werden 140 voertuigen verkocht, waarvan zelfs 1 elektrische vrachtwagen. Als je weet dat de kaap van 100 bestellingen op 23 januari werd gerond, staat de vraag naar duurzame voertuigen niet stil, integendeel zelfs! 60 lokale besturen en partners gingen over van offerte naar bestelling voor de vergroening van hun voertuigenpark. Gemiddeld betekent dat dus (meer dan) 2 aangekochte voertuigen per aanvrager.

Kortingfestival

Naast de administratieve ontzorging die de aankoopcentrale realiseert, verzekert Gestroomd.be kopers van de interessantste voorwaarden en kortingen. En dat levert heel wat op. Sieg Vermeiren, projectmanager, is bijzonder tevreden: “Maar liefst een totaalbedrag van 1.155.833 euro aan kortingen werd op 1 jaar verkregen. Dat is meer dan 1,1 miljoen euro dat lokale besturen en partners zich uitsparen in hun budget bij de aankoop van duurzame voertuigen bij de aankoopcentrale! Vergeleken met het aantal bestelde voertuigen (140) is er sprake van een gemiddelde korting van 8255 euro per voertuig. Met 130 lopende offertes zullen die bedragen ongetwijfeld snel stijgen.”

Toekomst

Gestroomd.be zal blijven groeien. Op vraag van de lokale besturen en partners werd recent de uitbreiding van het aanbod van de aankoopcentrale aangekondigd. Door het uitgebreide aanbod van leveranciers worden de hoofdpercelen die maar één gunning toegekend kregen (door beperkt aanbod) nu uitgebreid naar twee gunningen. Dat zorgt voor meer mogelijkheden en een verdere verbreding van het aanbod. Dat laatste zet zich ook door in het aanbod van de aankoopcentrale zelf. De aanbesteding werd uitgebreid met tweewielers waardoor lokale besturen nu ook duurzame alternatieven als elektrische scooters en motors, (elektrische) fietsen, bakfietsen en rolstoelfietsen, … kunnen aankopen. Vanaf juni zal het uitgebreide aanbod beschikbaar zijn via de website van Gestroomd.be.

Vragen?

Heb je nog vragen bij de werking van de aankoopcentrale? Of wenst u meer info over de procedure om tot een effectieve bestelling van je wagen te komen en wenst u het volledige aanbod (via een login) te raadplegen op het platform zelf, neem dan contact op met Geert Keldermans.

Gestroomd.be is een samenwerking tussen volgende partners:

03 gestroomd partners