• 2024 02 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Samenaankoop regenwatertonnen: 371 050 liter regenwater opgevangen

Gezinnen uit 12 gemeenten installeren 371.050 liter aan regenwateropvangcapaciteit

In oktober 2021 eindigde de eerste samenaankoop van regenwatertonnen, die door Interleuven in samenwerking met maatwerkbedrijf IGO voor 12 gemeenten uit onze regio werd georganiseerd: Bertem, Boortmeerbeek, Glabbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen, Kortenaken, Lubbeek, Rotselaar, Tervuren en Tremelo. De samenaankoop, die in mei 2021 van start ging, bleek een groot succes. In totaal werd er voor maar liefst 371.050 liter aan opvangcapaciteit geïnstalleerd en daar zijn we trots op. Heel wat inwoners beschikken zo over een watervoorraad waarmee ze met een gerust hart en op milieuvriendelijke wijze bv. de moestuin kunnen begieten.

Het assortiment van de samenaankoop bestond uit 4 verschillende modellen bovengrondse tonnen van 300 liter tot 1300 liter, inclusief aftapkraantje. Ook de nodige toebehoren om de aansluiting van de regenwaterbuis naar de regenwaterton te maken, werden beschikbaar gesteld. Een regenwaterton bestellen verliep via de projectwebsite www.interleuven.be/regenwatertonnen. Inwoners konden hun bestelling op enkele vaste afhaalmomenten ophalen bij de gemeenten, of ze konden kiezen voor een levering aan huis, of zelfs voor een levering met installatie. De leveringen en installaties aan huis werden verzorgd door projectpartner IGO.

Met dank aan de medewerkers van de gemeentelijke diensten, de installatieploegen van IGO, en natuurlijk de vele enthousiaste inwoners die regenwatertonnen hebben besteld, werd een mooie stap gezet richting een duurzamer watergebruik in onze regio.