• 2022 05 wpwerchter banner
  • Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Hoppinpunt gelanceerd in Tienen met de steun van Interleuven

Afgelopen week werd in Tienen een Hoppinpunt gelanceerd in aanwezigheid van onder andere de provincie Vlaams-Brabant en Interleuven. Hiermee wordt het startschot gegeven van e-autodelen in Tienen. De opening kaderde in het project ‘Maak een Mobipunt’ van Interleuven en haar partners om in de regio een netwerk van mobipunten uit te bouwen en Interleuven werkt voor de plaatsing elektrische deelwagens samen met Cambio.

 Interleuven plaatste eerder al elektrische deelwagens in Zoutleeuw (vier wagens) en Herent (twee wagens). In Oud-Heverlee is het alleen nog wachten op de installatie van de laadinfrastructuur om ook daar twee wagens te plaatsen. Na de zomer zal dan ook Haacht nog volgen. Het Hoppinpunt werd mede gerealiseerd met ondersteuning van de dienst Mobiliteit van Interleuven. De deelwagens van Cambio kwamen er met behulp van het lopende raamcontract dat door Interleuven wordt aangeboden. Ook andere vennoten onderzoeken of ze met behulp van de raamovereenkomst in de toekomst autodelen kunnen aanbieden.

Interleuven blijft op deze manier werken aan een verbeterde mobiliteit in de regio. Patrick Willems (algemeen directeur Interleuven): “Mobiliteit is in onze regio een groot knelpunt, maar ook een enorme opportuniteit. Met dit project hopen we samen met de stad Tienen en onze andere vennoten een bijdrage te leveren in de transitie naar een toekomstgerichte regio, door o.a. duurzame (deel)verplaatsingen te stimuleren en slim om te gaan met de beperkte publieke ruimte.”

In Tienen wordt gestart met 2 volledig elektrische wagens, maar met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De stad kan rekenen op een snelle opstart dankzij de steun van Interleuven. Het nieuwe Hoppinpunt is terug te vinden aan het station van Tienen. Gebruik maken van deze elektrische autodeelwagens is erg eenvoudig. Iedereen die bij Cambio is aangesloten kan een auto reserveren op het moment dat hij of zij wil. Betalen gebeurt in functie van het gebruik (tijd en kilometers).

Bekijk ook de reportage via ROB-tv.