Raamovereenkomst herbruikbare bekers beschikbaar

Herbruikbare bekers zullen hopelijk nodig zijn als we deze zomer terug ons ‘normaal’ leven oppikken. U kan zich als gemeente reeds voorbereiden door het aanbod rond herbruikbare bekers even door te nemen.

Interleuven sloot een raamovereenkomst met Festicup voor de huur van herbruikbare bekers en met Ecocup voor de aankoop van herbruikbare bekers. Het gaat om bekers voor volgende dranken: frisdrank, bier, zwaar bier, champagne en wijn. De met de gemeente geassocieerde verenigingen en organisaties kunnen ook gebruik maken van deze mogelijkheid indien ze willen.

Huur

Via het nieuwe digitale platform kan u inloggen op het goede en duidelijke platform. U geeft aan welke bekers u nodig hebt en wanneer. Er wordt vervolgens een factuur aangemaakt en u bent klaar om uw feest te geven.

Verenigingen betalen online rechtstreeks aan de leverancier. Om de standaard bekers te ontlenen betaalt u 2 eurocent per beker. Reinigen na gebruik kost 6 eurocent per beker. Het ruimere aanbod aan bekers van Festicup kan ook ontleend worden aan de standaard prijzen. Op deze manier bent u tevens zeker van een correcte reiniging volgens de covid regels.

Aankoop

De aankoop gebeurt via Ecocup die een aantal bekers ter beschikking stelt aan de prijzen vermeld in het document die u hier kan raadplegen via het extranet van Interleuven. Op de gehele catalogus geeft Ecocup tevens 5% korting.

 Hoe verder?

Interleuven bouwde reeds heel wat ervaring op rond duurzame evenementen. Gemeenten die gebruik zullen maken van ons aanbod rond opmaak van een participatief beleid en gemeentelijk reglement rond duurzame evenementen kunnen gratis gebruik maken van de raamovereenkomst. Gemeenten die dit niet doen betalen een eenmalige bijdrage van 700 euro om de gemaakte kosten van de raamovereenkomst te dekken. Na het nemen van een collegebeslissing voor deelname aan het project kan u aan het verlaagd tarief van de raamovereenkomst de tools gebruiken.

Wilt u weten of u best overgaat tot de aankoop van bekers, dan wel de huur ervan? Op onderstaande zoekkaart kan u het antwoord vinden.

Meer informatie bij Willem Laermans of 016 28 42 21.

HerbruikbareBekers