Zonnepanelen voor uw schoolgebouwen? Gebruik de renteloze energielening van AGION

Heeft u weet van scholen van het gesubsidieerd officieel onderwijs en het vrij gesubsidieerd onderwijs die graag zonnepanelen willen plaatsen, maar op het financiële plaatje botsen? Dan bieden AGION en het Vlaams Energiebedrijf (VEB) een uitweg.

Door de renteloze energielening van AGION komt er geen druk op het schoolbudget. De zonnepanelen leveren namelijk maandelijks meer op dan dat men terugbetaalt voor de lening en men geniet vanaf dag één van de volledige besparing. Verder moet de school niet zelf op zoek naar een installateur of een aanbesteding uitschrijven aangezien het VEB al een raamcontract met kwalitatieve installateurs heeft klaarliggen.

Het VEB heeft meer dan 3.300 scholen geanalyseerd via de Zonnekaart en op basis van die gegevens de scholen aangeschreven met het meeste potentieel. Mogelijks zijn er daardoor scholen tussenuit gevallen of kunnen ze een extra duwtje in de rug gebruiken om hier werk van te maken. De eerste drie stappen bij een prijsaanvraag voor zonnepanelen bij VEB zijn trouwens gratis en volledig vrijblijvend (haalbaarheids-, ontwerp- en netstudie). Dat geeft hen een mooi overzichtsrapport om te beslissen en voor te leggen aan het bestuur of de directie.

Daarna kunnen de scholen beslissen om over te gaan tot de effectieve implementatie van de panelen, en dus ook de energielening aanvragen bij AGION.

Meer info kan u hier vinden. Voor concrete vragen kan u ook terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02/421 32 00.

Heeft u hierbij graag ondersteuning van Interleuven? Neem dan gerust contact op met Geert Keldermans.