PERSBERICHT: Ronde tafel van het klimaat in meerdere gemeenten

Interleuven helpt gemeenten om met inwoners, verenigingen en bedrijven actie te ondernemen voor het klimaat. De laatste klimaatmarsen –en manifestaties (op dit eigenste moment laten jongeren hun stem hierover horen in Leuven) tonen duidelijk dat het thema leeft bij de bevolking. De intergemeentelijke vereniging Interleuven creeërt met het project ‘de ronde tafel van het klimaat’ de mogelijkheid voor inwoners en organisaties om zelf bij te dragen aan de oplossingen.

Möbius en Zero Emission Solutions zullen inwoners van de deelnemende gemeenten begeleiden en burgers helpen zichzelf te organiseren. Geïnteresseerden worden samengeroepen en kunnen zelf een oproep lanceren aan medeburgers en verenigingen om sensibiliserende klimaatprojecten in te dienen. Achteraf kunnen ze zelf budgetten toewijzen en extra fondsen verzamelen om projecten uit te werken.

De ronde tafel van het klimaat loopt over een jaar en wordt opgestart in het kader van het Europese See2Do!-project met middelen uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling. Kleine gemeenten dienen zo maar 7500 euro of 50% zelf te betalen voor het volledige begeleidingstraject. Bierbeek, Oud-Heverlee, Boortmeerbeek en Holsbeek nemen reeds deel en er kunnen nog bijkomende gemeenten instappen.

Projectfiche

Interesse om deel te nemen? Contacteer snel Willem Laermans.