Privacy

PRIVACYVERKLARING SITE INTERLEUVEN

Contactgegevens verwerkingsverantwoordelijke
Interleuven
intergemeentelijke vereniging
Brouwersstraat 6
3000 Leuven
t 016 28 42 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens functionaris voor gegevensbescherming:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verwerking van persoonsgegevens

Interleuven is een 'Intergemeentelijke dienstverlenende Vereniging' conform het decreet.

Interleuven verwerkt persoonsgegevens voor de uitvoering van taken, aan haar toegekend door haar vennoten en partners. Deze omvatten volgende gemeenten/steden en OCMW's: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw.

De taken die Interleuven uitvoert ter ondersteuning en begeleiding van deze vennoten en partners spelen zich af in volgende  domeinen:

  • ondernemen: bedrijventerreinen en bedrijfsgebouwen;
  • wonen: woonprojecten en woonbeleid;
  • ontwerp en realisatie van gebouwen en infrastructuur;
  • ruimtelijke ordening;
  • GIS;
  • milieu
  • preventie, bescherming en veiligheid op het werk;
  • noodplanning
  • informatiebeveiliging
  • veiligheidscoördinatie.

Voor het uitoefenen van deze taken verwerkt Interleuven verschillende persoonsgegevens, deze variëren al naargelang de specifieke activiteit. Het kan gaan om algemene persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld naam, geboortedatum, adres en dergelijke of om bijzondere persoonsgegevens zoals strafrechtelijke gegevens of gezondheidsgegevens.
De gegevens die Interleuven verwerkt zijn meestal afkomstig van de overheden (lokaal, Vlaamse, Provinciale). In sommige gevallen worden deze rechtstreeks van de betrokkene verkregen.

Grondslag

Interleuven zal uw persoonsgegevens alleen verwerken als daar een legitieme grondslag voor is (bv. vervulling van de wettelijke taken). Indien er geen andere legitieme grondslag is voor de verwerking van persoonsgegevens, zal Interleuven steeds uw toestemming vragen.
Een dergelijke toestemming kan ten allen tijde terug ingetrokken worden.
Hiervoor kan u contact opnemen met Interleuven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 28 42 00).

Cameratoezicht


Wij passen cameratoezicht toe voor de bescherming van veiligheid van personeel en bezoekers, de beveiliging van gebouwen en het vastleggen van incidenten. Van het cameratoezicht werd aangifte gedaan bij de Privacy Commissie. Dit vindt altijd zichtbaar en aangekondigd plaats. De gemaakte opnamen worden alleen bekeken na incidenten en worden maximaal vier weken bewaard, tenzij de beelden opgeslagen moeten worden voor verdere afhandeling.

Doorgifte aan derden

Er worden geen persoonsgegevens met derden gedeeld, tenzij dit nodig is voor onze dienstverlening of als er een wettelijke plicht op rust.

In de volgende situaties kan doorgifte aan derden wel plaatsvinden:

  • Bij door ons ingeschakelde leveranciers:
    Het kan zijn dat we een externe partij inschakelen om bepaalde verwerkingen voor ons uit te voeren. In die situaties zullen we met die derde(n) afspraken maken over het gebruik, de beveiliging en de geheimhouding van gegevens in een verwerkingsovereenkomst. Er wordt vastgelegd dat derde partijen uw gegevens nooit voor eigen doeleinden mogen gebruiken. Er wordt op toegezien dat uw gegevens de EU niet verlaten.
  • Op grond van wettelijke verplichtingen
    Onder bepaalde omstandigheden zijn wij wettelijk verplicht om uw gegevens af te geven aan overheidsinstanties (politie, justitie en fiscus). Wij zullen uw gegevens alleen afgeven wanneer wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Het is ons niet altijd toegestaan u te informeren over een dergelijke afgifte.

Bewaartermijn gegevens

Interleuven bewaart uw persoonsgegevens gedurende een periode die redelijkerwijs nodig is voor de juiste uitvoering van de door haar aangeboden en gefaciliteerde diensten.

Uw rechten

Als u vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door Interleuven of als u deze wenst in te zien, kunt u contact opnemen met Interleuven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 28 42 00). Via dezelfde weg kan u ook steeds vragen om uw gegevens te laten corrigeren, aanvullen of verwijderen. U kan ons ook vragen uw persoonsgegevens niet langer te gebruiken.
Bovenstaande rechten zijn uiteraard enkel van toepassing op uw eigen gegevens en niet op gegevens van andere personen.

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies.  Cookies zijn kleine tekstbestanden die op de harde schijf van de computer van websitebezoekers worden gezet. Dergelijke cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt. Als u niet wilt dat een website cookies op uw computer plaatst, kunt u uw browser zo instellen.

Onze website gebruikt volgende cookies:

  • functionele cookies: deze cookies zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van onze website
  • Google Analytics: om het gebruik van onze website te meten gebruiken wij de diensten Google Analytics. Daarmee wordt bijgehouden hoe bezoekers onze websites gebruiken, welke pagina’s zij bezoeken, waar zij vandaan komen, waar zij op klikken en welke browser zij gebruiken. Met deze informatie kunnen wij het gebruiksgemak en de kwaliteit van onze websites verbeteren en kunnen bezoekersstatistieken worden opgesteld:
    o het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina's
    o het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina's;
    o het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina's van onze website bezoekt;
    o het bijhouden van welke browser (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, etc.) gebruikt wordt door een bezoeker;
    Hierbij wordt onder meer het IP-adres gebruikt (het laatste octet van dit IP-adres wordt gemaskeerd). De optie 'Gegevens delen' werd bovendien uitgezet.
    Interleuven heeft in het kader van deze verwerkingen met Google een verwerkersovereenkomst afgesloten.
  • sociale media buttons: op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook, LinkedIn, Digg en Twitter. Deze buttons laten deze sociale media-partijen toe een website-overschrijdende cookie te plaatsen (tracking cookie). Raadpleeg de cookieverklaringen van de sociale media-partijen (welke regelmatig kunnen wijzigen) voor meer informatie over deze sociale media cookies.

U kunt cookies controleren of uitschakelen. Het is mogelijk om cookies van uw computer te verwijderen, en de meeste browsers kunt u ook zo instellen dat ze geen cookies plaatsen:

Klachten

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van je persoonsgegevens dan vragen wij je hierover direct contact met ons op te nemen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 28 42 00). Je hebt ook altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA).

Wijzigingen

Privacywetgeving wordt van tijd tot tijd aangepast en verbeterd, daarom is ook deze privacyverklaring aan verandering onderhevig. Onderaan leest u wanneer dit document voor het laatst is aangepast. Wijzigingen treden in werking vanaf het moment dat ze op de website van Interleuven gepubliceerd zijn. Wij raden u aan deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van de wijzigingen op de hoogte bent.


Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op: 15-05-2018

 

Wacht totdat de cookies geladen worden...

Gebruiksovereenkomst