Appartementen Betekom - Begijnendijk

Het eerste appartementsgebouw ligt op de hoek van de Prof. Scharpélaan en de Werchtersesteenweg, in het centrum van de gemeente. De Scharpélaan bestaat in deze zone uit typische, middelgrote rijwoningen met twee bouwlagen en een dakvolume.

De Werchtersesteenweg is in het eerste gedeelte niet bebouwd maar afgelijnd door betonnen tuinmuren van de hoekwoningen.

De Sint-Laurentiusstraat is een zeer smalle straat, die in het gedeelte het dichtst bij de kerk het karakter van een woonstraat heeft. Het appartementsgebouw sluit aan op het laatste gebouw aan de centrumzijde van de straat.

De bebouwing van de percelen verhoogt de woondichtheid in het centrum en bouwt de Sint-Laurentiusstraat als volwaardige woonstraat uit. Het typische appartementskarakter wordt vermeden door ook de woningen op de verdieping een eigen buitendeur te geven, bereikbaar via een buitentrap.

De gebouwen aan de Sint-Laurentiusstraat en aan de Prof. Scharpélaan sluiten aan tegen huizen die er reeds stonden.

De hoek met de Werchtersesteenweg is geen rechte hoek. Dit wordt geaccentueerd door een ander kleur- en materiaalgebruik dat achter de woningen doorgetrokken wordt in de vorm van een tuinmuur om op die manier deze straat een meer stedelijk karakter te geven.

De gevelopbouw van het gebouw aan de Sint-Laurentiusstraat werd vrij rustig gehouden, de gevel aan de Prof. Scharpélaan is meer uitgesproken. De ligging in het dorpscentrum laat dit zeker toe. 

Er werden klassieke materialen gebruikt: baksteen voor de gevels en pannen voor de daken. De buitentrappen en inkompartijen zorgen voor een levendig accent. De appartementen zijn allemaal verkocht en bewoond.