Nieuws_Mobiliteit

Maak kennis met aankoopcentrale Hoppinshop.be

Dinsdag 6 februari maakten de besturen uit het arrondissement Leuven kennis met de nieuwe aankoopcentrale voor hoppinpunten Hoppinshop.be. De nieuwe website werd voorgesteld en de leveranciers gaven de nodige toelichting bij hun producten. De aankoopcentrale is een samenwerking tussen Interleuven en Haviland en is beschikbaar voor alle gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant.

Lees meer

Webinar subsidies Hoppinpunten - 26 juni 2023

Ben je bezig met de uitrol van het hoppinpuntennetwerk maar heb je toch nog enkele vragen over de subsidies? Op 26 juni organiseert Mobipunt vzw in samenwerking met VVSG & autodelen.net een gratis webinar die al uw vragen kan beantwoorden. Wandel virtueel mee door een hoppinpunt en sta stil bij alle mogelijkheden!

Lees meer

Verkeersonderzoek Erps-Kwerps (Kortenberg)

De gemeente Kortenberg wenst het gemotoriseerde en langzaam verkeer in de deelgemeente Erps-Kwerps te optimaliseren zodat het verkeer er vlotter, veiliger en leefbaarder wordt. In opdracht van de gemeente wordt er een verkeersonderzoek uitgevoerd. Concreet worden in Erps-Kwerps acht locaties met een verkeersproblematiek onderzocht met als doel oplossingen ter verbetering van de huidige situatie aan te reiken. Deze deelstudies worden behandeld onder 4 grote thema’s: sluipverkeer, schoolomgeving, doorstroming en parkeren. De gemeente en Interleuven hechten veel belang aan participatie van de inwoners bij dit project.

Lees meer

Op naar 8 mobipunten in regio Leuven

Interleuven gaat, samen met de provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten, Autodelen.net en Taxistop, 8 mobipunten uitbouwen in Rotselaar, Herent, Huldenberg, Landen, Tienen, Geetbets, Zoutleeuw en Linter. Op een mobipunt vind je verschillende vervoerswijzen samen.

Lees meer