• 2024 02 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Nieuws_Gis

Interleuven maakt nieuw bestek voor aankoop 360°-beelden

Na de stopzetting van een mobile mapping toepassing door Informatie Vlaanderen in 2019 nam Interleuven het initiatief om deze toepassing te vervangen. Dit resulteerde in 2020 in de lancering van een eerste groepsaankoop voor 360°-beelden en een 3D-puntenwolk door Interleuven. Elf besturen hebben hiervan toen gebruik gemaakt om beelden te laten maken op hun grondgebied.

Lees meer

Groepsaankoop 360°-beelden en 3D-puntenwolk

Vanaf maandag 9 november 2020 kun je in het werkingsgebied van Interleuven twee speciale wagens met 360°-camera’s spotten. Deze wagens van de Nederlandse firma Cyclomedia verzorgen de komende jaren mobile mapping in Oost-Vlaams-Brabant.

Lees meer

Geo-usb 2020

Heeft jouw gemeente de gratis Geo-USB 2020 van de Provincie Vlaams-Brabant al aangevraagd? Dat kan online op volgende link: https://www.vlaamsbrabant.be/nl/gis/geo-usb-en-mobiel-gis-toestel.

Deze USB bevat GIS-data, op maat geknipt van uw gemeente: GRB-data, wegenregister, CRAB, watertoets, gewestplan, orthofoto, …

Voor een gemeente is het belangrijk om deze data binnen te halen en op te laden in het eigen GIS-systeem. Hierdoor blijven de databronnen actueel en kunnen alle GIS-gebruikers steeds met de meest recente data aan de slag.

Ook bij GIS-ondersteuning, geleverd door het GIS-team van Interleuven, wordt steevast met deze data gewerkt. Wilt u een beroep doen op ons team om deze data in de gemeentelijke software te laden? Neem dan contact op met Emma De Proft van onze GIS-dienst.

Tragewegenplan Lubbeek

De gemeente Lubbeek werkte de afgelopen jaren samen met Interleuven, IGO en de provincie Vlaams-Brabant aan de opmaak van een beleidsplan trage wegen. In dat plan is weergegeven welke acties aan welke trage wegen verbonden zijn en waar de gemeente de komende jaren wil op inzetten. De acties zijn het resultaat van de wensen en noden van elke weg, deze kwamen voort uit verschillende participatieavonden waarbij inwoners en geïnteresseerden werden betrokken. Heel wat vrijwilligers maakten een inventaris van alle officiële nog bestaande wegen.

Het plan werd begin oktober 2018 voorgesteld aan de geïnteresseerden en de vrijwilligers.