TERTS steunt lokale ondernemers bij energiebesparingen

Het Interreg-project TERTS legt de focus op het bevorderen van energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie bij de kleine ondernemer (bvb. slager, bakker, hotel, kapper,…). Naast de gemeenten Boortmeerbeek, Kortenaken, Oud-Heverlee, Tervuren en Tremelo kunnen nu ook 10 ondernemers in zowel Landen als Lubbeek een beroep doen op een energiecoach, die in een persoonlijk begeleidingstraject het gebouw, de technische installaties en bedrijfsvoering doorlicht op energiezuinigheid en mogelijkheden voor hernieuwbare energieproductie.

Tot op heden hebben al 54 ondernemers een gedetailleerd rapport ontvangen waarin de toepasbare energiebesparende maatregelen zijn voorgesteld en waarbij de kosten en baten van investeringen vergeleken worden zodat de ondernemer weet waar hij aan toe is. Dit heeft al geleid tot een aantal concrete realisaties.

Oproep: TERTS-subsidies zoeken innovatieve ondernemers in alle gemeenten

De ondernemers die willen investeren in innovatieve maatregelen (bv. natuurlijke koelmiddelen, smart glass, circulaire isolatiematerialen,…) kunnen mogelijks rekenen op een subsidie van 50% met een maximum van € 15.000 per techniek. Interleuven biedt de ondernemer gratis technisch en administratieve ondersteuning voor het opstellen van een subsidiedossier.

Alle gemeenten kunnen gebruik maken van dit aanbod. Bij deze een warme oproep: wilt u uw ondernemers hierover inlichten? Een voorbeeldmail en flyers zijn beschikbaar! Heeft u weet van een ondernemer die op korte termijn zal investeren (nieuwe keuken, tapinstallatie, verwarmingsketel,…), geef dit zo snel mogelijk door aan Geert Keldermans, want het project loopt eind augustus 2021 ten einde.

Bent u geïnteresseerd om de laatste nieuwtjes van dit project in je mailbox te ontvangen? Schrijf je dan in voor onze TERTS-nieuwsbrief: inschrijven nieuwsbrief. Je ontvangt die dan automatisch 2 à 3 keer per jaar via mail.

Volg je ook al de TERTS-Twitter en –LinkedIn accounts? Meer informatie over dit project kan je ook vinden op www.terts.org.

TERTS