• Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Opening eerste Hoppinpunt met hulp van de raamovereenkomst van Interleuven

Op vrijdag 25 september werd het eerste Hoppinpunt van Vlaams-Brabant ingehuldigd in de stad Zoutleeuw. Deze realisatie gebeurde met ondersteuning van Interleuven, Autodelen.net en de provincie Vlaams-Brabant binnen het door de Vlaamse overheid gesubsidieerde project ‘Maak een mobipunt’ (deze term werd nu vervangen door ‘Hoppinpunt’).

Een Hoppinpunt wordt naar voor geschoven als één van de innovatieve oplossingen om de mobiliteitsknoop in onze regio aan te pakken. Het is een centraal gelegen plaats waar mensen vlot de overstap kunnen maken van het ene transportmiddel naar het andere. Bovendien zijn dergelijke locaties ook een ideale gelegenheid om als ontmoetingsplaats in te richten door er eveneens andere dienstverlening aan te bieden dan louter een mobiliteitsaanbod.

Het eerste Hoppinpunt van Vlaams-Brabant werd gerealiseerd langs de N3 en de Asbroekstraat in Zoutleeuw en daar vindt men momenteel een bushalte, 2 elektrische deelwagens, openbare laadinfrastructuur voor elektrische wagens en overdekte fietsenstallingen. Er werd eveneens een Shop&Go winkel en een fruitmarkt gerealiseerd.

Het mobipunt werd mede gerealiseerd met ondersteuning van de dienst Mobiliteit van Interleuven en de deelwagens van Cambio konden er geplaatst worden met behulp van het lopende raamcontract dat door Interleuven wordt aangeboden. Aan de hand van deze raamovereenkomst worden binnenkort eveneens deelwagens geplaatst in de gemeenten Oud-Heverlee, Herent en stad Tienen. Reeds 11 andere vennoten van Interleuven onderzoeken momenteel de mogelijkheid om eveneens een autodeel-aanbod uit te werken met behulp van de lopende raamovereenkomst. Interleuven zal op die manier in samenwerking met haar vennoten een significante bijdrage leveren aan een duurzame mobiliteitsoplossing voor onze regio.

Indien u ook interesse hebt in de raamovereenkomst ‘gedeelde e-mobiliteit’, neem dan contact op met Rikkert Maes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 28 42 55).

Indien u ook interesse hebt in de ondersteuning van Interleuven bij de uitbouw van een Hoppinpunt, neem dan contact op met Annemie Troosters  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 016 28 42 73).

Deze primeur werd in Zoutleeuw op vrijdagmiddag 25 september in het bijzijn van burgemeester Boudewijn Herbots en gedeputeerde Ann Schevenels ingehuldigd.