Vacature medewerker GIS

Het team

Het GIS-team van Interleuven behartigt de interne GIS-werking binnen Interleuven en stelt haar deskundigheid en ervaring betreffende GIS ten dienste van de vennoten van Interleuven. Voor de gemeenten, OCMW’s en politiezones situeert deze ondersteuning zich o.a. in de opmaak van GIS-beleidsplannen, het opnemen van de rol van (inter)gemeentelijk GIS-coördinator, de ondersteuning ter plaatse bij data-invoer, -beheer en onderhoud, de technische ondersteuning bij offertebesprekingen en/of installatie van software, de uitvoering van gespecialiseerde projecten zoals inventarisaties, ruimtelijke analyses,   ….  In de opvolging van wet- en regelgeving, participatie aan verschillende overlegplatformen en studiedagen, het uitbouwen en onderhouden van contacten en netwerken is tevens een belangrijke rol weggelegd voor het GIS-team.

Jouw functie

Je staat als GIS-medewerker mee in voor de uitbouw, analyse, optimalisatie en voortdurende actualisatie van geodatabanken en GIS-toepassingen en voor de implementatie ervan in de organisatie/besturen. Dit laatste kan zowel in de rol van (inter)gemeentelijk GIS-coördinator als in deze van GIS-operator.

Je ondersteunt actief de inventarisaties en streeft hierbij naar een uniforme werkwijze. Je bent verantwoordelijk voor het actueel beheer van de geodatabank van toegewezen besturen en om de juiste gegevens in de daarvoor bestemde databanken te beheren. De begeleiding en sensibilisatie van het GIS-gebruik in de gemeentelijke diensten is eveneens één van je taken.

Naast je operationele taken heb je bij bepaalde besturen tevens coördinerende taken.

Je verwerft kennis aangaande relevante wetgeving, je volgt technologische ontwikkelingen in het vakdomein op en vertaalt deze naar de dagelijkse werking. Je stemt hierover af met je collega’s bij Interleuven.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een bachelor of masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je beschikt over een goede conceptuele, technische en inhoudelijke kennis van GIS en je kan werken met GIS.
 • Je bent vertrouwd met GIS-software (bv. ArcGIS of Q-GIS) …).
 • Je hebt sterke affiniteit met informatica in het algemeen en functioneel databankontwerp in het bijzonder.
 • Kennis van de Vlaamse GIS-verplichtingen van lokale besturen is een belangrijke troef.
 • Je bent vertrouwd met de gemeentelijke werking, een pluspunt is ervaring in diensten als omgeving, ruimtelijke ordening, milieu, technische dienst, openbare werken en aanverwante.
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen in eigen projecten en in projecten als team. Je bent geen ‘wachter’, maar een ‘doener’.
 • Je bent flexibel inzetbaar (zowel inhoudelijk als op vlak van plaats van tewerkstelling (bij Interleuven of bij vennoten)) en hebt een goed aanpassingsvermogen.
 • Je hebt een kritisch en analytisch denkvermogen en een oplossingsgerichte houding.
 • Je werkt nauwgezet en streeft naar datakwaliteit van het hoogste niveau. Je werkt zelfstandig en klantgericht met zin voor verantwoordelijkheid en bent ook een goede teamspeler.
 • Je beheerst het Nederlands op een zeer vlotte manier, zowel schriftelijk als mondeling en bent bedreven in presentatie- en vergadertechnieken.

Wij bieden je

Een gevarieerde functie in een dynamische omgeving, binnen een team waar je kan rekenen op professionele ondersteuning. Een contract van onbepaalde duur met een wedde in overeenstemming met kennis en opgedane ervaring ter zake, aangevuld met extralegale voordelen, opleidingsmogelijkheden, werken binnen een glijdend uurrooster,…… . 

Solliciteren

Als deze vacature je aanspreekt en je aan de voorwaarden voldoet, stuur dan je sollicitatiebrief met CV uiterlijk t.e.m. 30.06.2020 aan Brigitte Van Calster (personeelsdienst t 016 28 42 49), via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk naar Brouwersstraat 6 te 3000 Leuven