Thermografische luchtfoto Bekkevoort

Inwoners krijgen gepersonaliseerd advies over warmteverlies dak

De thermografische luchtfoto zet de inwoners van Bekkevoort verder op weg naar een efficiënte renovatie. Begin februari 2019 bracht een warmtegevoelige camera de warmteverliezen van de daken van Bekkevoort in beeld. Het resultaat is een thermografische luchtfoto van het grondgebied die toont hoe goed (of slecht) de daken van de woningen geïsoleerd zijn.

Op 13 november 2019 stelde de gemeente, samen met Interleuven en het wooninfopunt Hartje Hageland, de thermografische luchtfoto voor aan het grote publiek en konden de aanwezigen voor het eerst het warmtebeeld van het dak van hun woning bekijken. Maar liefst 160 inwoners waren hierop aanwezig.

Een goed geïsoleerd dak zorgt voor minder energieverliezen: het totale energieverbruik verlaagt alsook de bijhorende factuur, het comfortniveau van de woning verhoogt en de totale CO2-uitstoot vermindert. Dit project draagt bij om de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant te halen. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk inwoners te bereiken.

Geïnteresseerde burgers kunnen beroep doen op adviesverleners die meer informatie verstrekken over de luchtfoto. Inwoners kunnen op afspraak langskomen in het gemeentehuis voor een persoonlijk advies door medewerkers van de gemeente, Interleuven en Hartje Hageland. Dit advies is een eerste stap richting een energetische renovatie. Er werden al 180 adviezen gegeven.