Verlenging Interleuven goedgekeurd

PERSBERICHT 12-09-2019

Gemeenten kiezen voor verder zetten dienstverlening Interleuven

De intergemeentelijke samenwerking Interleuven zal ook de komende 18 jaar verder werken aan de sociaal-economische en duurzame ontwikkeling van Oost-Brabant. Op de bijzondere algemene vergadering van woensdag 11 september bekrachtigden 29 steden en gemeenten van het arrondissement Leuven formeel de verlenging met 18 jaar.

Interleuven werkt al sinds 1965 aan de streekontwikkeling in het arrondissement Leuven, maar de werking wordt juridisch bepaald door het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017. Dat bepaalt dat gemeenten om de 18 jaar moeten beslissen of zij een samenwerkingsverband verder zetten of niet.

29 steden en gemeenten (Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tienen, Tremelo, Zoutleeuw) beslisten om die werking verder te zetten. De gemeente Tielt-Winge besloot als enige om niet verder deel te nemen aan de samenwerking met de andere gemeenten in onze regio.

De nieuwe termijn van 18 jaar gaat in op 10 november en loopt dus tot 10 november 2037.

Missie en visie

Al 54 jaar stimuleert Interleuven de duurzame ontwikkeling van Oost-Brabant in een snel evoluerende maatschappij. We ondersteunen onze vennoten en partners bij taken en projecten in diverse domeinen: ondernemen (bedrijventerreinen en bedrijfsgebouwen), wonen (woonprojecten), gebouwen en infrastructuur (ontwerp en realisatie), slimme regio (GIS, regionaal digitaal loket kinderopvang, informatieveiligheid), omgeving (ro, milieu, mobiliteit, handhaving en onroerend erfgoed) en bestuurlijke werking (preventie en welzijn van werknemers, noodplanning en regionale samenwerking). Interleuven bouwt momenteel ook het intergemeentelijk trainingscentrum Goetsenhoven voor de politiediensten. We zullen ook sterk inzetten op technologische innovatie.

Onze vennoten kunnen de komende jaren blijven rekenen op onze professionele dienstverlening en ondersteuning. In onze snel veranderende wereld is samenwerking cruciaal om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. Onze verlenging is dan ook het beste bewijs dat de gemeenten en steden van het arrondissement Leuven hier ook in geloven.