Gedeelde e-mobiliteit

Raamcontract deelwagens IL

Interleuven heeft in samenwerking met Cambio Vlaanderen een aanbod uitgewerkt om gedeelde elektrische mobiliteit aan te bieden aan lokale besturen aan de hand van een raamovereenkomst. Dit project wordt gezien als één van de schakels binnen een breder traject om Mobipunten in het arrondissement te realiseren op de meest geschikte locaties. Hierbij wordt voldoende teruggekoppeld met de vervoerregioraad zodat het netwerk van Mobipunten zo gunstig mogelijk wordt uitgebouwd.

Binnen de raamovereenkomst zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Digitaal deelplatform en inbouwcomputer: vennoten van Interleuven kunnen beslissen om de eigen elektrische vervoersmiddelen te delen met hun inwoners door een inbouwcomputer te laten inbouwen en gebruik te maken van het digitale deelplatform van Cambio. Hiervoor wordt een eenmalige kost betaald per wagen. Het lokaal bestuur ontvangt inkomsten wanneer de wagen door inwoners wordt gebruikt.
  • Leasing elektrische deelwagens: vennoten van Interleuven kunnen ervoor kiezen dat een autodeelaanbieder een wagen plaatst op het grondgebied van het lokaal bestuur zodat die gedeeld kan worden door de inwoners (en het gemeentepersoneel indien gewenst). In het aanbod zit zowel een compacte wagen als kleine bestelwagen. Voor dit pakket betaalt het lokale bestuur een maandelijkse maximumkost voor de leasing van de wagen. Hoe meer de wagen wordt gebruikt door de inwoners, hoe lager deze kost voor het lokaal bestuur is.
  • Compatibele laadinfrastructuur: indien nodig kan een laadpaal (twee laadpunten) worden voorzien zodat de e-wagen ook opgeladen kan worden. Voor dit onderdeel betaalt het lokaal bestuur een eenmalige installatiekost en een maandelijkse onderhoudskost.

Om gebruik te maken van één van bovenstaande onderdelen rekent Interleuven een algemene ontwikkelingskost aan en vraagt Cambio om eveneens een communicatiebudget te voorzien dat op maat van het lokaal bestuur ingezet kan worden voor artikels via gemeentelijke kanalen, sociale media advertenties, demo- en infomomenten, rijkrediet voor nieuwe gebruikers, e.d.. Om gebruik te maken van deze raamovereenkomst dient het lokaal bestuur het exclusiviteitscontract 3.2 – klimaatondersteuning te ondertekenen. Meer info en alle voorwaarden kan u hier terugvinden of door Rikkert Maes te contacteren.