Staalname afvalwater

Naar aanleiding van omgevingsvergunningsaanvragen, klachten en toezicht op hinderlijke inrichtingen is het dikwijls wenselijk dat de gemeente beschikt over een aantal concrete bacteriologische of chemische meetgegevens omtrent bedrijfsafvalwater, grondwater, percolaat, condensaat, huishoudelijk afvalwater of sanitair water van die hinderlijke inrichtingen.
In het kader van controle en toezicht op de naleving van de milieuvoorwaarden kan een aangestelde toezichthouder van de intergemeentelijke milieudienst of van de gemeente de nodige onderzoeksdaden stellen, onder meer zelf stalen nemen of de opdracht geven deze te laten uitvoeren door een erkend labo.

Met dit project bieden wij de gemeente een dienst aan waardoor deze procedure (staalname, analyse, beoordeling) op een vlotte en snelle wijze kan worden uitgevoerd, zonder voorafgaande aanbesteding of prijsvraag. Voor de monstername en analyse kan hierbij een beroep worden gedaan op het erkend labo, waarmee Interleuven een raamovereenkomst heeft. 

Voor iedere opdracht gebeurt een vooronderzoek, monstername, analyse en opmaak van een rapport met een bijkomende toelichting en beoordeling ten opzichte van de van toepassing zijnde normen en wetgeving.

De volledige projectfiche vindt u op ons extranet terug.