• Home
  • Keiberg-Vossem - Tervuren

Keiberg-Vossem - Tervuren

Met het bedrijventerrein Keiberg-Vossem realiseren de gemeente Tervuren en Interleuven een kwaliteitsvol en duurzaam bedrijventerrein in de regio. Speciale aandacht gaat hierbij naar lokale energieopwekking, het innovatief karakter, de ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit, waterhuishouding en landschappelijke inpassing. Het bedrijventerrein wordt een goed gelegen economische uitvalsbasis, een aangename werkplek en een meerwaarde voor de buurt/omgeving, de gemeente en de regio. Duurzame en innovatieve toepassingen in het ontwerp, continu beheer en opvolging door Interleuven en samenwerking tussen bedrijven en ondernemers via bedrijventerreinmanagement geven Keiberg-Vossem een hoogkwalitatieve identiteit zonder vervaldatum. Het project zal ook een educatief karakter krijgen en een pilootproject zijn waar concrete toepassingen verder worden onderzocht of gemonitord.

Het bedrijventerrein is gelegen aan de steenweg Tervuren-Leuven, ter hoogte van de kruising met de Morrenweg op de grens met de gemeente Bertem. Het gewestplan voorzag reeds bij het K.B. van 07-04-1977 een zone voor bedrijvigheid op deze plaats. De ligging ervan werd na onderzoek bevestigd binnen het gemeentelijke structuurplanningsproces en de gemeente vroeg aan Interleuven om deze te ontwikkelen. Het bedrijventerrein moet de herlokalisatie van zonevreemde of niet (meer) verweefbare bedrijven mogelijk maken. Daarnaast dient zij ook om een economisch beleid te kunnen voeren. De site heeft een bruto-oppervlakte van ongeveer 7,8 ha. Het bedrijventerrein kent een uitstekende ligging tussen Leuven, Tervuren en Brussel en wordt ontsloten via de Leuvensesteenweg.

Alle informatie over de projecten op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem vind je terug op de website
www.keiberg-vossem.be

Kandidaat-kopers

Interleuven biedt op het bedrijventerrein diverse percelen aan. In eerste instantie werden de terreinen langsheen de interne ontsluiting aangeboden, daarna werd ook de zichtlocatie langsheen de Leuvensesteenweg in de markt gezet. Sinds het begin van de uitgaven werden er al enkele percelen ingevuld. Ondertussen zijn er nog een aantal percelen op beide locaties beschikbaar. Bezoek de projectwebsite voor alle informatie over de huidige stand van zaken en hoe je kandidaat kan stellen om je te vestigen op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem: www.keiberg-vossem.be/kandidaat-ondernemer