• 20160906 See2do copy2

  • BannerBedrijfspercelen1130x225

  • Banner WEB metpelikaan 1130x228B

Schrijf je nu in! - Lancering ad hoK - 29 november 2018

"Een ad hoc aanpak voor ruimtelijke vraagstukken"

IGEMO, Interleuven en Haviland stellen met trots 'ad hoK - Huis voor OmgevingsKwaliteit' voor. Als verlengstuk van lokale besturen willen de streekintercommunales hun steentje bijdragen tot ruimtelijke kwaliteit in hun regio. Ad hoK heeft de missie om kwaliteit van de leefomgeving te verhogen. Het wil bijdragen tot de uitvoering van de ruimtelijke visie van lokale besturen door hen actief te ondersteunen. Dit doen we via een gelaagde aanpak die steunt op drie pijlers: adviseren, begeleiden & inspireren.

Het Huis voor omgevingskwaliteit nodigt u dan ook van harte uit voor de eerste inspiratiesessie en lancering van ad hoK op 29 november 2018 in Cinema ZED te Leuven van 9.30 tot 14.00 u. De kostprijs bedraagt € 40 per persoon.

Inschrijven

Filmvoorstelling 'Plannen voor Plaats' en debat met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck

De dag neemt een vliegende start met een vertoning van de documentaire ‘Plannen voor Plaats’, een film van Nic Balthazar in opdracht van Team Vlaams Bouwmeester. Deze documentaire vertrekt vanuit de vaststelling dat onze lange voorgeschiedenis van bouwen en verbouwen naar eigen goeddunken heeft geleid tot een versnipperd landschap, een verharding van 14 %, een enorm fileprobleem, ... Hoog tijd dus om op een andere manier over onze ruimte na te denken.
 
Na een vragenronde met de Vlaams Bouwmeester, Leo Van Broeck, lanceren we officieel het Huis voor omgevingskwaliteit en wordt de engagementsverklaring formeel ondertekend.
 
Daarna voorzien we een workshop in kleinere groepen om over enkele grote ruimtelijke uitdagingen voor lokale besturen na te denken. Ruimtelijke vraagstukken en vergunningsdossiers draaien alsmaar vaker rond kernversterking, verdichten, vergroenen en ontharden, collectiviteit, mobiliteit, woonkwaliteit, enz… De centrale vraag daarbij is: welke acties kan u, het lokale niveau, ondernemen om deze uitdagingen in uw gemeente/stad aan te pakken?’
 
Afsluiten doen we met een debat tussen lokale besturen en de Vlaams Bouwmeester, Leo Van Broeck.
 
Na een aangename lunch hopen we dat u met de nodige inspiratie aan de slag kan om te werken aan een duurzame ruimtelijke ordening!

Programma in detail

9.30 u.  Ontvangst

10.00 u. Inleiding ad hoK

10.15 u. Filmvoorstelling 'Plannen voor Plaats'
              Vragenronde met Vlaams Bouwmeester, Leo Van Broeck

11.15 u. Ondertekening engagement

11.30 u. Workshops 'ruimtelijke uitdagingen voor lokale besturen' met koffie

12.15 u. Debat tussen lokale besturen en Vlaams Bouwmeester

12.35 u. Lunch

14.00 u. Einde

Praktisch

De lancering van ad hoK en tevens de eerste inspiratiesessie vindt plaats op donderdag 29 november 2018 van 9.30 tot 14.00 uur in Cinema ZED (Andreas Vesaliusstraat 9c, 3000 Leuven). De kostprijs bedraagt € 40 per persoon. Vooraf inschrijven is verplicht en dit voor 23 november 2018.

Meer info over ad hoK - Huis voor OmgevingsKwaliteit.