Beter bereikbaar Researchpark Haasrode

Op 3 maart stelde Interleuven samen met nog acht organisaties uit Leuven en Vlaams-Brabant een plan voor waarin gezamenlijke duurzame oplossingen naar voor worden geschoven voor het mobiliteitsprobleem op en rond het bedrijventerrein Researchpark Haasrode. Daarbij wordt vooral ingezet op de fiets, het openbaar vervoer en een nieuwe app die bedrijven o.a. helpt om hun werknemers te coachen in hun trajectkeuze. De komst van twee onderwijsinstellingen ‒ UC Leuven-Limburg en CVO Volt ‒ maakt van het bedrijventerrein een zeer belangrijke aantrekkingspool en vormde de aanleiding voor dit unieke samenwerkingsverband. De eerste concrete acties moeten in september 2016 al zichtbaar zijn.

De mobiliteit in de regio is al langer een pijnpunt, voornamelijk door de sterke afhankelijkheid van de auto om het bedrijventerrein te bereiken. Meer dan 90% van de verplaatsingen van en naar de zone gebeurt er met de wagen. Vanaf september 2016 zullen zo’n 10.000 werknemers en 3.500 studenten dagelijks de verplaatsing van en naar het bedrijventerrein in Haasrode maken. Door in te zetten op verschillende en meer duurzame vervoersmethoden, willen de negen partners dit probleem verhelpen en een leefbare situatie creëren voor bedrijven, medewerkers, studenten, bezoekers en omwonenden.

De negen organisaties zijn Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, stad Leuven, Interleuven, provincie Vlaams-Brabant, De Lijn Vlaams-Brabant, Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, UC Leuven-Limburg, CVO Volt en POM Vlaams-Brabant.

Volledig persbericht