Tankslag

Oude buiten gebruik gestelde stookolietanks kunnen vroeg of laat beginnen lekken, zodat ernstige vervuiling van de bodem of het grondwater kan ontstaan. Deze lege stookolietanks bevatten immers nog stookolieresten. De kosten voor de sanering kunnen dan vaak hoog oplopen.

Met dit project tracht men om zoveel mogelijk buitengebruik gestelde stookolietanks te ledigen, te reinigen en te verwijderen of op te vullen.

Een werkgroep, gevormd met geïnteresseerde inwoners van de deelnemende gemeenten, hebben via een prijsvraag een aannemer gekozen die rekening houdende met de aangeboden prijs/kwaliteit het meest geschikt is voor de grootste groep van geïnteresseerden.

Vanaf 22 juni 2021 zal er een presentatie met de prijzen en de voorwaarden verschijnen op de website van Interleuven of van jullie gemeente.

Aangezien de huidige situatie niet toelaat om grote groepen mensen samen te brengen, zal er via digitale weg worden vergaderd.

De info-avond zal bestaan uit:

  • korte presentatie: doel, regelgeving, werkwijze
  • presentatie van de firma met de werkwijze, prijzen en voorwaarden
  • vragenronde – beantwoorden van de chat

De info-avond zal telkens om 20 uur worden georganiseerd op:

  • dinsdag 22 juni voor de inwoners van Bertem, Geetbets, Kortenberg en Tervuren
  • donderdag 24 juni voor de inwoners van Bekkevoort, Haacht, Keerbergen en Tremelo
  • maandag 28 juni voor de inwoners van Herent, Hoegaarden, Glabbeek en Landen

De inwoners die reeds een interesseformulier hebben ingevuld, krijgen automatisch een link voor Teams.

Indien deze datum u niet past en u wenst toch graag de uitleg te volgen, kan u aansluiten bij een andere groep. U kan een link aanvragen via https://extranet.interleuven.be/tankslag info-avond

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project, dan kan je dit aangeven op het invulformulier via volgende link: https://extranet.interleuven.be/tankslag20-21. Het invullen van het formulier verbindt u NIET tot een contract.