Opleiding en helpdesk

Opleiding GIS

Het samenwerkingsverband GIS Vlaams-Brabant organiseert en geeft 1 of 2 maal per jaar opleidingen GIS. Het opzetten, onderhouden en uitbouwen van een eigen GIS-omgeving vraagt immers een zekere kennis van de basisprincipes.   In een basisopleiding zetten we de basisprincipes op een rijtje en stippen we de aandachtspunten voor een lokale GIS-werking aan. Eveneens wijzen we de weg binnen het Vlaamse GIS-landschap naar beschikbare geodata, organisaties en wettelijke verplichtingen.

In een vervolgopleiding gaan we echt aan de slag. De basis wordt aan de hand van heel wat toepassingen in de praktijk omgezet. Elke cursist slaagt er na de opleiding in om zelf kaarten te maken en eenvoudige GIS-bevragingen en analyses te doen. Tijdens de opleiding gebruiken we het gratis open source GIS-pakket QGIS.

Helpdesk GIS

Heeft u hulp nodig bij de GIS-aanpak van een nieuw project? Heeft u vragen bij de datastructuur of data-opbouw? Welke GIS-functionaliteiten zorgen voor het gewenste resultaat? Hoe worden bestaande databanken aan het GIS gekoppeld? Hoe worden de gegevens het best op kaart gevisualiseerd? 

Soms kunnen kleine technische of organisatorische problemen ervoor zorgen dat er niet meer verder kan worden gewerkt met GIS. Een telefoontje naar ons GIS-team of een brainstorm ter plaatse biedt in dat geval vaak soelaas. Aarzel dus niet om ons te contacteren indien u problemen ondervindt of vragen heeft.