Woonproject Kartuizersstraat woningenHolsbeek, 3220

Interleuven ontwikkelt, in samenwerking met de gemeente Holsbeek en de sociale huisvestings- maatschappij (SHM) Dijledal, de laatste fase van het woonproject Kartuizersstraat in Holsbeek. Het project is volledig uitverkocht.

Het woonproject is gelegen aan de Kartuizersstraat in Holsbeek, tussen Asseltveld, de Kortrijksebaan, de Onze-Lieve-Vrouwstraat en de rand van het Chartreuzenbos.

De koopwoningen worden gerealiseerd en verkocht op plan door Interleuven. Er worden 2 types van koopwoningen aangeboden, 10 sociale koopwoningen (een bouwblok met 6 gesloten aaneengeschakelde woningen en 2 keer 2 halfopen woningen) en 2 middelgrote bel-etage woningen.

Aaneengeschakelde woningen

Het bouwblok met de 6 aaneengeschakelde sociale koopwoningen (inplantingsplan kavels 30A, 30B, 30C, 30D, 30E en 30F) heeft een sobere en moderne uitstraling en vormt één architecturaal geheel. Opvallend aan dit bouwblok is dat de achtertuinen van deze woningen lager liggen dan de straat en noordelijk georiënteerd zijn, wat zich vertaalt in een specifiek ontwerp van de woningen. Zo wordt er bijvoorbeeld, omdat de voorgevel aan de zuidkant ligt, daar een extra (semi-afgesloten) buitenruimte voorzien. Door de grote raampartijen in de voor- en achtergevel krijgt men een doorzicht vanaf dit terras tot in de tuin. Vermits er nauwelijks dragende binnenmuren zijn, is de leefruimte één open ruimte met geïntegreerde keuken. Op de verdieping zijn 3 of 4 slaapkamers mogelijk. De garages/bergingen van deze woningen liggen op straatniveau en elke woning heeft een rechtstreekse toegang en een eigen tuin.

Alle woongelegenheden worden instapklaar aangeboden: inclusief keuken, badkamer, binnendeuren, vloerafwerking, sanitair, elektriciteit en verwarming. Ze worden afgewerkt met degelijke en duurzame materialen. Er wordt overal superisolerende beglazing (K-waarde 1,1W/m²K) en een gascondensatieketel geplaatst en de toiletten worden aangesloten op een installatie voor hemelwaterrecuperatie. Vanzelfsprekend voldoen de woningen aan de huidige regelgeving met betrekking tot de energieprestatieregelgeving.   Er zijn 2 verschillende woningtypes: 4 rijwoningen en 2 halfopen woningen.

Elk huis heeft een bruto woonoppervlakte van 173 of 179 m². De perceelgrootte ligt tussen 378 m² en 471 m².

Halfopen woningen

De halfopen sociale koopwoningen (op het inplantingsplan kavels 23 t.e.m 26) hebben een hedendaagse vormgeving. Er worden moderne en duurzame materialen gebruikt. De woningen hebben een open plan met veel aandacht voor lichtinval. Vanuit de leefruimten is er een optimaal uitzicht naar het omliggende landschap. Ze worden tevens volledig instapklaar afgewerkt: met keuken, badkamer, binnendeuren, vloeren, sanitair, elektriciteit en verwarming. De zolder wordt geïsoleerd maar niet-afgewerkt aangeboden (casco). Naast de drie afgewerkte slaapkamers op de verdieping kunnen op de zolder extra slaapkamers ingericht worden. Het plannetje van de zolder toont hierbij slechts een voorbeeld. De woningen hebben een laag energieverbruik door aandacht voor isolatie, energiezuinige verwarming en regenwaterrecuperatie.

Elk huis heeft een bruto woonoppervlakte van 173 of 192 m². (inclusief gebruiksoppervlakte casco zolder)

De perceelgrootte bedraagt 287 m².

Bel-etagewoningen

De 2 bel-etagewoningen zijn middelgrote koopwoningen (inplantingsplan kavels 27 en 28), met de garages uitgegraven in de berghelling. De architecturale vormgeving en de gebruikte materialen stemmen overeen met het ernaast gelegen bouwblok van de sociale huurwoningen. Op straatniveau zijn er carports met grote bergingen, de eerste verdieping omvat een grote open leefruimte op het niveau van de tuin achteraan. Tevens is er een doorzicht van tuin naar straat en geniet de leefruimte zowel van een zuidgerichte tuin als van een breed uitzicht op het bebouwde dal aan de straatzijde. Ook deze woningen worden duurzaam gebouwd met een laag energieverbruik. Naast de bel-etagewoningen komt een ruime voetgangersdoorsteek naar het speelbos.

Beide bel-etagewoningen hebben een bruto woonoppervlakte van 190 m² (zonder de carports) op percelen van respectievelijk 513 m² en 698 m².