• 20160906 See2do copy2

  • BannerBedrijfspercelen1130x225

  • Banner WEB metpelikaan 1130x228B

GIS-opleidingen voor lokale besturen in het najaar 2017

Het Geografisch InformatieSysteem (GIS) wordt voor lokale besturen hoe langer hoe meer een onmisbaar werkinstrument. Om u op weg te zetten met het gebruik van geografische gegevens en GIS binnen uw organisatie, organiseert GIS Vlaams-Brabant in het najaar enkele opleidingen die volledig zijn afgestemd op lokale besturen.

Inschrijven

Lessen

Welke opleiding volgen?

Een startende GIS-coördinator raden we aan om het volledige traject te doorlopen. Iemand die al met GIS bezig is, kan specifieke lessen kiezen om zich te verdiepen in bepaalde materies.

In les 1 tot 3 worden de basisbegrippen van GIS uitgelegd en maakt u kennis met het Vlaams GIS-landschap en de decretale verplichtingen.

Vanaf les 4 komen de belangrijkste functionaliteiten van een GIS-software (QGIS) aan bod. Aan de hand van praktische oefeningen aan de computer kan een startende GIS-gebruiker zich het programma eigen maken.

Doelgroep

Lokale besturen die basiskennis willen verwerven over werken met geografische gegevens en GIS binnen hun organisatie:

  • GIS-verantwoordelijken en -medewerkers
  • Schepenen, burgemeester en/of secretaris
  • ...

Praktisch

De opleidingen gaan door in het PC-lokaal van het provinciehuis (Provincieplein 1 - 3010 Leuven). Voor elke opleiding is digitaal cursusmateriaal voorzien. Elke les duurt 4 uur (van 9 tot 13 uur).

Kostprijs

  • Elke les kost 95 euro (exclusief btw).
  • Wanneer het volledige lessenpakket wordt genomen zijn lessen 9 en 10 gratis. Les 10 is trouwens altijd gratis, maar heeft wel als voorwaarden dat je voldoende kennis hebt vergaard en zelf een poging hebt ondernomen om tot de juiste antwoorden te komen.
  • Volledig lessenpakket: 760 euro (exclusief btw).

Inschrijven

Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier tot 1 week voor de opleiding. De opleiding gaat door bij voldoende inschrijvingen. Bij meer dan 15 inschrijvingen komt u op een reservelijst terecht voor een volgende opleiding. Er wordt voorrang gegeven aan medewerkers van Vlaams-Brabantse besturen.

Tot 10 dagen voor de opleiding kunt u nog kosteloos annuleren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nadien is de helft van het inschrijvingsgeld verschuldigd.

Deze opleidingen worden georganiseerd door GIS Vlaams-Brabant: een samenwerking tussen Provincie Vlaams-Brabant, Interleuven, Haviland en Vera.