Vierde oproep: begeleiding bij herbestemming van parochiekerken

Gemeenten en kerkbesturen kunnen vanaf 15 augustus een aanvraag indienen voor een begeleid haalbaarheidsonderzoek voor de volledige herbestemming of de nevenbestemming van een parochiekerk. Het Projectbureau ‘Herbestemming Kerken’ begeleidt dit traject. De uiterste datum om een aanvraag in te dienen is 22 september 2017.

Dit aanbod is bedoeld voor gemeentebesturen en kerkbesturen die samen willen onderzoeken of concrete suggesties voor het toekomstig gebruik van een kerkgebouw op een kwalitatieve en betaalbare manier uitvoerbaar zijn. Het haalbaarheidsonderzoek is de voorbereiding voor een daadwerkelijk uit te voeren project.

Steden/gemeenten en betrokken kerkbesturen kunnen zich voor een begeleid traject voor een haalbaarheidsonderzoek kandidaat stellen bij het Projectbureau ‘Herbestemming Kerken’. Dit kan via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Documenten

Vierde oproep

Infodocument kandidaatstelling

Aanvraagformulier begeleidingstraject

Rol Interleuven

Interleuven biedt ook in dit verband ondersteuning aan de gemeenten uit het arrondissement Leuven. Enerzijds treden we als Vlinter-lid op als partner van het Projectbureau herbestemming kerken en volgen in die hoedanigheid de door het Projectbureau goedgekeurde dossiers mee op. Op dit moment betreft dit een aantal haalbaarheidsdossiers in Kortenberg, Lubbeek, Oud-Heverlee, Tienen en Zoutleeuw. Anderzijds kunnen lokale besturen beroep doen op de collega’s van de diensten ruimtelijke ordening en gebouwen en infrastructuur voor de opmaak en begeleiding/coördinatie van een kerkenbeleidsplan en/of haalbaarheidsstudie. Ook bij/voor de effectieve realisatie van een her- of nevenbestemming kunnen deze collega’s van Interleuven worden ingeschakeld. De ondersteuning wordt uitgevoerd binnen een bestaande of nieuw af te sluiten exclusiviteitsovereenkomst tussen Interleuven en de gemeente.

Interesse? Contacteer Laurence Poleunis voor meer informatie.